בעיית קשב לבן 8.5

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

31/03/2008 | 19:27 | מאת: מיכאלה

שלום רב, בני הבכור בן ה- 8.5 סובל מבעיות ריכוז. הוא לא אובחן עד היום באופן רשמי, אך, בבית הספר המורים מתלוננים כי הוא איטי ודעתו מוסחת לעתים קרובות וגם בבית, כשהוא מכין שיעורי בית, אני שמה לב שקשה לו להתרכז ולכן עשיית השיעורים אורכת זמן רב. לעומת זאת, לעתים הוא מרוכז ואז הוא מסיים את השיעורים ללא מאמץ. חשוב לי לציין עוד כמה פרטים - בני הוא לא היפראקטיבי כלל וכלל, הוא רגוע, נוהג להשתולל והוא מסוגל לשבת לפעמים יותר משעה כדי להרכיב מטוס, לדוגמא, כשעל האריזה מצויין כי ההרבה מיועדת לילדים מעל גיל 10. יש לו כשרון מדהים לציור ולדעתי הוא מבריק (אבל אני לא אובייקטיבית...). אנו מתגוררים בחו"ל והוא לומד ודובר 2 שפות - אנגלית ועברית. המורים דורשים כי הוא יעבור אבחון מסודר אצל פסיכולוגית כדי להבין את מהות הבעייה ואפשרויות הטיפול. אני קצת מתנגדת משום שלי נראה שהילד קצת חולמני לעתים ואם האבחון ידרוש תרופות כמו ריטלין, אני אתנגד לכך. האם יתכן שילד יסבול מבעיות קשב וריכוז, גם אם הוא לא סובל מהיפראקטיביות? האם כדאי לעבור אבחון? האם קיים טיפול לבעיות חוסר ריכוז לבד מתרופות? תודה רבה!!

01/04/2008 | 08:08 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, ברוכה הבאה לפורום שלנו, שאלת הרבה שאלות חשובות מאוד. אתחיל מהסוף. מאוד חשוב לערוך אבחון מסודר ומקיף, אשר יכיל בתוכו מבדקי למידה דידקטים ופסיכולוגים וכן אבחון קשב. ילד לקוי למידה או בעל הפרעות קשב שלא טופל בזמן עלול להיפגע בצורה קשה מאוד בהמשך חייו בתחומים רבים, לכן אבחון מסודר , בעיני, הוא הכרחי. כעת בנוגע להפרעת קשב - סביר להניח כי בנך סובל מהפרעת קשב הקרויה ADD . הפרעה זו היא הסחת דעת ללא תנועת יתר בשונה מ ADHD שהינה היפר אקטיביות. קיימות דרכי טיפול בהפרעת קשב שאינן תרופתיות, ועם זאת ילד שזקוק לטיפול תרופתי עם זאת במקרים בהם ילד או בוגר באמת זקוקים לתרופה - אין לה תחליף. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה