ליקויי למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

06/10/2007 | 10:07 | מאת: קרין

שלום רב שמי קרין ואני בת 25. כאשר הייתי בכיתה י' הייתי בכיתת בגרות אבל בגלל שלא התייחסו להקלות שלי, הורידו אותי לכיתת גמר ונאלצתי להשלים את הבגרויות לבד אחרי התיכון. אין לי ממוצע בגרויות טוב ונשאר לי להשלים 3 יחידות במ"מ, על מנת שתהיה לי בגרות מלאה. יש לי דיסקלקוליה במ"מ ואני לומדת עם מורה פרטית , לא מורה ללקויות למידה אשר המליצה לי לעשות שני שאלונים בחורף ואת השאלון הכי קשה בקיץ. אני מפחדת שלא אעבור את השאלון השני שהוא קצת קשה. רציתי לעשות תואר ראשון ,אולי ללמוד בי איי כללי במכללת תל-חי ולעשות מכינה לליקויי למידה ,בתקווה שיקבלו אותי למכינה. המכינה היא כחודשיים אשר בהם מלמדים אותנו איך ללמוד. רציתי לדעת האם ליקוי למידה נחשב לנכות והאם בגללו קשה לי למצוא עבודה ואיך אסתגל בשוק העבודה. מקווה שתוכלי לענות לכל שאלותיי. בכבוד רב,קרין!

06/10/2007 | 11:56 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

קרין יקרה, אתחיל מן הסוף - ליקוי למידה אינו נכות!!! אין לי ספק כי בעבודה נכונה עם עצמך אפשר להתגבר על הקשיים, למצוא נקודות חוזק ויתרונות במי שאת, ואז גם לעבוד בתחום הנכון לך. אם את רוצה ללמוד , את יכולה לעשות זאת גם כעת ללא הבגרות במתמטיקה. את תתקבלי על תנאי, ותוך שנה תוכלי להשתים את הבחינה החסרה. אל תוותרי על רצונות וחלומות! את רוצה ללמוד? כל העולם פרוס לפנייך. את לא זקוקה למכינה בתל-חי או לכל מכינה אחרת לשם כך. החליטי שאת רוצה ויכולה והרשמי. בקיצור, ליקוי למידה אינו מחלה שצריך להיפטר ממנה. חשוב לרכוש אסטרטגיות למידה המותאמות במיוחד לך וכך לעקוף את הקושי. איני רואה כל מגבלה בהשתלבות בשוק העבודה. החליטי שאת יכולה להגשים כל יעד שתבחרי, וצאי לדרך! בהצלחה........ בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה