adhd

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

02/02/2005 | 12:44 | מאת: הדסי

הבן שלי בן 9 הוא סובל מהבעייה הנ"ל הוא מקבל ריטלין. לפני כחודשיים הוא ניגש למבחן לגילוי תלמידים מחוננים ועבר בהצלחה ללא שום הקלה נוספת, גם את העזרה בבית הספר הפסיקו לו בטענה שהוא לא צריך יותר עזרה. אתמול ניגשנו להיבחן לשלב ב' מחוננים, אבל הבוחנת אמרה לי שהוא זכאי להקלות, מה שבבית הספר זילזלו בעניין ההקלה שבמבחן הזה, לא ניגשנו אתמול אנחנו מנסים לסדר מועד ב' למבחן במיוחד בשבילו. הייתי מאוד רוצה לדעת באיזו הקלה מדובר וגם לעתיד מה הזכויות שלו, (הוא לומד בכיתה רגילה). תודה הדסי

02/02/2005 | 22:57 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

הדסי ערב טוב, איני יכולה לאמר לך מהן ההקלות המגיעות לבנך, משום שהתאמות היבחנות נקבעות על פי אבחון ושונות מאוד ממאובחן למאובחן. עם זאת אוכל לשער כי מדובר בהארכת זמן אולי הקראת שאלון או בחינה בעלפה. הדרך הטובה ביותר היא לפנות לאותה בוחנת ולבדוק את המידע שבידה לגבי התאמות היבחנות תוך בירור האם הילד נדרש להגיש אבחון לקויות למידה על מנת לקבלן במבחן הספציפי למחוננים. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה