ילד בן 14 עם לקות למידה. - תמיכה להורים.

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

21/03/2007 | 14:37 | מאת: מממ

יש לי ילד בן 14 לקוי למידה. (דיסלקטי ודיסגרפי, ) הוא תלמיד טוב מאוד, הוא מקבל עזרה צמודה פעמים בשבוע ממורים פרטיים - גם הוראה מתקנת בעברית וגם באנגלית. הוא לומד בכיתה ח'. לאחרונה נראה לי כי הוא התעייף ולא רוצה יותר להשקיע, או אולי החומר מתחיל להיות קצת יותר קשה. אני יודעת כי הוא מתרכז ולומד טוב רק כאשר הוא נמצא בסביבה תומכת גם בבית וגם בכיתה ואני דואגת מה יהיה בתיכון.המליצו לי לרשום אותו לכיתה המדעית כי הסביבה שם מאד תומכת לימודית. וגם אני מעוניינת שילמד שם שיוכל להתקדם בחיים ובאוניברסיטה . אני פשוט התעייפתי מלדאוג לרוץ לתמוך בבעיות השוטפות הקיימות בבה"ס . כי רוב הזמן אני נלחמת עם בה"ס על זכויותיו.המלחמה היא תמידית וקשה. האם זה נגמר מתי שהוא?????? אני הרבה פעמים מרגישה אשמה, על הקושי שלו. אני דוחפת אותו למצויינות גם בלימודים וגם מצויינות אישית - במה שמעניין אותו - תחביבים חיי חברה וכו' אני נורא רוצה שהוא יהיה מאושר ויצליח בלימודיו ובחייו האישיים. והרבה פעמים זה גוזל ממני הרבה אנרגיה. - התעייפתי מאד האם יש מקום שאפשר לקבל ממנו תמיכה - קבוצת תמיכה להורים עם ילדים עם לקויי למידה?

23/03/2007 | 01:12 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, ההתמודדות עם מערכת החינוך הקלוקלת והבלתי מתחשבת לא יסתיים עד סוף כיתה יב. המערכת שלנו, לצערי, אינה ערוכה ואינה רוצה מספיק לסייע. את נהדרת! אינך צריכה להרגיש אשמה. את עושה בשביל הבן שלך הכי טוב שאפשר. בנוגע לתמיכה להורים - ראשית את מוזמנת לפנות אלי כאן בפורום וגם באופן אישי במייל או בטלפון , ואשמח לעזור. שנית צייני את איזור מגורייך על מנת שאסייע לך למצוא תמיכה נוספת. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה