אבחון לפני ביה"ס

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

18/03/2007 | 08:22 | מאת: אתי

שלום אני אם לילד בן חמש וחצי. בצהרון מנסים לעבוד איתם על קריאה ודיווחו לי כי הוא מתקשה ונראה שיש לו בעיה. האם לא מוקדם מידי לאתר בעיה כזו? אולי הוא עדיין לא בשל לקרוא? יש לציין כי גם אותיות ומספרים הוא למד מאוחר יותר מחבריו. אם לא מוקדם מידי האם עושים כבר בשלב זה (גן חובה) אבחון של לקויות למידה וכיצד מתבצע אבחוםן זה אם עדיין לא יודעים לקרוא? תןדה אתי

18/03/2007 | 21:46 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, אבחון לקויות למידה בגיל כה מוקדם הוא חסר טעם. ילדים בשלים ללמידה בכלל וללימוד קריאה וכתיבה בכלל בקצב שלהם. בגיל חמש וחצי בנך אינו צריך לדעת לכתוב או לקרוא, ובוודאי שעובדה זו אינה צריכה להלחיץ אותך. בסוף כיתה ב, אם בנך עדיין לא יקרא, אז יש מקום לדבר על אבחון. בברכה אלמוג

19/03/2007 | 08:13 | מאת: אתי

תודה רבה!!!

מנהל פורום לקויות למידה