התמודדות עם לקות למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

14/05/2019 | 11:53 | מאת: ענת

שלום יש לי ילד שלומד בכיתה ח מאובחן בלקות למידה בנוסף קיימים אצלו גם קשיים חברתיים ודימוי עצמי נמוך. הגענו לסוף כיתה ח הילד צבר פערים משמעותיים בכל מקצועות הלימוד. היינו בטיפול רגשי והוא לא תרם בהרבה , אי אפשר לדבר איתו הוא ישר בורח ומתעצבן. בבית הספר יש לו מערכת אישית אבל הוא מתנגד אליה לא רוצה להראות שונה. יש לנו התלבטות האם להעביר אותו למסגרת של כיתה קטנה בגלל הבעיות שישי שם ושזה לא יתסכל אותו יותר כי בבית ספר שנמצא בו עכשיו נהנה מבחינה חברתית. אנחנו לא יודעים מה לעשות נשמח לעצה

שלום ענת, במקרה מורכב זה רצוי להתייעץ עם הגורמים בביה"ס המכירים את הילד, בכלל זה מת"ל/ית ביה"ס, היועצ/ת, המנהל/ת, המחנכ/ת והפסיכולוג/ית. בהתאם למצבו הלימודי ניתן גם לשקול סיוע פרטני בדבר הוראה מתקנת. באשר למצב הרגשי ניתן לשקול לערב איש מקצוע בתחום. בהצלחה,

מנהל פורום לקויות למידה