שגיאות כתיב לילדה בת 11

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

07/08/2017 | 10:32 | מאת: שרון

תמר שלום, ביתי בת 11 היא ילדה חכמה ונבונה, קוראת הרבה אבל יש לה שגיאות כתיב. ניסינו לעבוד על זה בבית אבל זה לא הלך. מה את מציעה לעשות? האם כדאי לעשות לה אבחון או לפנות להוראה מתקנת? במידה ומדובר באבחון האם יש מכון אבחון מומלץ באזור השרון? תודה, שרון

שלום שרון, האם יש רק שגיאות כתיב או גם קשיים נוספים בקריאה או בכתיבה? האם בכתיבה יש קשיים נוספים מעבר לשגיאות כתיב? חשוב גם לשים לב אילו סוגי שגיאות כתיב יש והאם הן משפיעות על קריאות הכתב. בכל אופן אם יש קשיים בכתיבה בהיבט הדיוק (שגיאות כתיב) מומלץ לפנות להוראה מתקנת. אבחון דידקטי מיועד לבחון את תפקודי הלמידה ובודק תחומים כגון קריאה, כתיבה, הבנת הנקרא, שפה, זיכרון, וכד'. לכן במידה ויש קשיים נוספים בתפקודי הלמידה ו/או הוראה מתקנת לא מביאה לשיפור מספק, מומלץ לפנות לאבחון. מרכז "אות ועוד" נמצא בירושלים, את מוזמנת להתייעץ עימנו בטלפון 02-5611561. בהצלחה,

מנהל פורום לקויות למידה