אסטרטגיות למידה לילד המאובחן כלקוי למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

24/03/2017 | 00:03 | מאת: lalib

שלום, בני בן 11 - תלמיד כיתה ה' מתקשה מאוד ברכישת הקריאה. הוא מקבל שילוב בבית הספר בו הוא לומד. הוא אובחן לפני שנתיים כלקוי למידה. בדקנו את נושא הקשב ואין לו הפרעת קשב. הוא מקבל שיעורים פרטיים אחה"צ ממורה להוראה מתקנת. שינו לו שיטות קריאה מספר פעמים ואף שיטה לא עבדה. אני פונה אליכם מכיוון שאני כבר מיואשת ולא יודעת מה עוד עלי לעשות. בבית הספר רוצים להעביר אותו לכיתת חינוך מיוחד. אני מסרבת בתוקף. לא מוכנה !!!האם אין עוד דרכים לטפל בילד שלי מלבד כיתת חינוך מיוחד? אני מוכרחה לציין שהבן שלי מאוד שמח ללכת לבית הספר ויש לו הרבה חברים. כמו כן, הוא די טוב בתחום המתמטי. אשמח לשמוע מכם מה עוד ניתן לעשות. תודה רבה !!

25/03/2017 | 11:44 | מאת: lalib

אשמח לעצה. תודה רבה

28/03/2017 | 15:26 | מאת: מנהלת הפורום

שלום רב, לפי מה שאת מתארת, יתכן ושיטות העבודה המשמשות לעבודה עם בנך אינן מתאימות לו, ולכן חשוב לנסות ולעבוד בשיטת קריאה מותאמת יותר. יתכן, למשל, שישנו קושי בזכירת סימני הניקוד, ואילו ההוראה המתקנת מתמקדת בשטף קריאה או באסטרטגיות למידה, ולכן אין התאמה בין הצרכים ובין העבודה שנעשית. אני ממליצה לפנות אלינו, למרכז "אות ועוד", ולבצע הערכה דידקטית על מנת להבין את עומק הקשיים וכיצד מומלץ לעבוד בצורה שתתאים לילד. במרכז "אות ועוד" אנו עובדים בשיטת קריאה בעלת אחוזי הצלחה ניכרים, המותאמת לתלמידים המתקשים ברכישת הקריאה - גם בגילאים מבוגרים יותר. הערכה מדויקת היא הצעד הראשון בדרך לקידום בנך. לפרטים נוספים ולקביעת הערכה, מוזמנת להתקשר - 02-5611561. בהצלחה!

מנהל פורום לקויות למידה