שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

14/12/2014 | 19:50 | מאת: אנונימי

הי אשמח אם תוכלו לומר לי אם יש לי הפרעת אכילה משהו ספיציפי, פעם הייתי אוכלת כמויות של אוכל 8 ח' תפוציפס או אוכל מבושל כפול מכולם וכדו' לא תמיד הייתי מקיאה אחרי זה התחלתי לאכול ולהקיא כל פעם אפילו כמה פעמים ביום לאו דווקא אחרי אכילת כמויות מטורפות אפילו אחרי מנה רגילה, עכשיו אני לא אוכלת כלום חוץ מפעמיים שלוש בשבוע עד 200 קלוריות ואז אני מקיאה את זה יש לציין שבינתיים הBMI שלי בסדר אני 66/171 האם זה נקרא הפרעת אכילה מסוימת? תודה

14/12/2014 | 22:28 | מאת:

שלום לך, בניגוד לחשיבה המקובלת הפרעת אכילה לא עוסקת בהכרח במשקל בלתי תקין אלא בדפוסי אכילה שאינם בריאים ואשר נובעים ממצוקה רגשית. את מתארת בהודעתך מספר דפוסי אכילה שכאלה אשר כוללים אכילת יתר, אכילה סלקטיבית, בולמוסי אכילה ואכילה מצומצמת. כך, למרות שהBMI שלך תקין את בסכנה ממשית של פגיעה בבריאותך. אני מניח שאם היית חשה בטוב מבחינה רגשית והיית שלמה עם עצמך לא היית אוכלת בצורה שפוגעת בבריאותך. היית מאד ממליץ לך להתייעץ עם אנשי מקצוע, הן בהיבט התזונתי והן בהיבט הנפשי/רגשי. רן