הפרעות אכילה ?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

10/11/2013 | 20:55 | מאת: שלוס

היי !! אני מקווה שאני במקום הנכון, אני בת 25 וסובלת מאז ומתמיד מבעיות אוכל רציניות. עוד מתקופת הילדות ובעיקר בבגרות. אני אוכלת חטיפים ומלוחים (חצאי שקיות) פחמימות,מעדן פעם בשנה,גבנ"צ,ריבה שוקולד,קטניות,לחם דגנים,מאפים,מלפפון עגבניה וירקות מאודים גזר קישואים וכרובית. אני צמחונית לא אוהבת גבינות ועוד.. אני לא צמחונית מאידיאולוגיה זה פשוט מגועל. יש לי בעיה עם אוכל,אני לא אוכלת בחוץ אני בוררת כל דבר אני צריכה לדעת מי הכין וכמה הכין ואיך. שהידיים יהיו נקיות שאני אוכל רק בחד פעמי שאף אחד לא ישמיע לידי קולות של הגוף או ריחות שאני לא יכולה לסבול, יש לי רפלקס הקאה מריחות ומאוכל שנראה לא טוב (אוכלת עם העיניים) אני לא מסוגלת לאכול עם סכו"ם ממתכת הריח שלו עושה לי בחילה אני מכורה לסכו"ם חד פעמי. אני לא מסוגלת לאכול מיד של מישהו או שמישהו יגע לי באוכל, בייחוד לא שאני מחזיקה חטיף ומישהו יכניס את היד שלו. אני לא אוכלת כל היום ,רק בבית!!! ורק מה שאני אומרת לאמא שלי להכין. בקיצור זה כבר מגיע למצבים שאנשים נרתעים ממני. אני לוקחת רטלין בזמן לימודים, לפניו אני אוכלת קצת בייגלה ובמשך היום סוכריה או שתיים על מקל. אני עובדת בגן ילדים ולא אוכלת לפני שאני הולכת לגן, כאשר אני על סף עייפות או באמת סוג של רעב אני קונה לחמניה ומורחת בה שוקולד. אין לי חשק לאכול, אני לא אוכלת כדי לשבוע אני אוכלת רק כדי לנשנש, אני לא מרגישה קרקורים בבטן אני לא מתענה בצום,אין לי חשק ותאבון לאוכל. אני נהנית לראות אנשים שאוכלים, קשה לי שמסתכלים עליי אוכלת . עד עכשיו לא ראיתי בזה בעיה אבל עכשיו אני כבר בבעיה רצינית. אנשים נרתעים ואני כבר חושבת בכיוון של טיפול או מיני עזרה לפחות, אני אנטי מטפלים לא מאמינה בכלל. טוב לי עם איך שאני אבל משהו בי רוצה בטיפה לשנות. אני מוצאת את עצמי לפעמים במצוקה ובכי שאף אחד לא מבין אותי ואת הדרך הזאת. אני לא יודעת מה לעשות :((( זה רק אני? או ששמעתם על מקרה כזה? עזרו לי בבקשה ?? הודה מראש

12/11/2013 | 21:36 | מאת:

לדעתי יש לך הפרעת אכילה ובכך אין ספק ההתעסקות המתמדת סביב האוכל וכמה לאכול היא בעייתית בפני עצמה אך מעבר לזה יש לי תחושה שיש לך בעיית ocd - בעייה של הפרעה טורדנית כפייתית אך אני לא אוטוריטה כדי לאתר בעיות את חייבת ללכת לאיש מקצוע כדי לקבל עזרה ואין ספק שאת צריכה טיפול בשיחות כדי לפתור את הבעיות ולהבין מאין הם באות. ברגע שתדעי מהו מקור הבעיה תוכלי לטפל וכמובן יוכלו לעזור לך.קחי עצמך בידיים ולכי לטיפול זו לא בושה. את צעירה וחייך לפנייך אני לא חושבת שזה כיף לחיות ככה באובססיה כזו