ילדה עם דימוי גוף נמוך

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

10/09/2013 | 21:24 | מאת: יולי

בתי בת תשע בעלת מבנה גוף רזה מאד ושרירי .היא ילדה מוכשרת וחכמה ושעוסקת בספורט אבל בעלת דימוי עצמי נמוך בהקשר למבנה גופה. היא לאחרונה מתלוננת שהיא מרגישה שמנה ומשווה את גופה לחברותיה הרזות ושואלת מי אותי מי יותר רזה. בנוסף, יש לה אח תאום רזה מאד שגם אליו היא משווה את עצמה. בינתיים, היא עוד לא עשתה את ההקשר בין מה שהיא אוכלת לבין משקלה אבל אני חוששת שיגיע הרגע שהיא תתחיל להתעסק בכך. אחותי היתה אנורקסית ולכן יש לי חשש גדול מהנושא. האם יש מה לעשות כבר בשלב זה? למי אוכל להפנות את בתי?

12/09/2013 | 20:27 | מאת:

חייבת ללכת עם הילדה לטיפול מקצועי כדי שהילדה תלמד להתמודד עם הדימוי העצמי והדימוי גוף הנמוך ולהבין מאיפה נובע הדימוי העצמי הנמוך. עזרה מקצועית תציל את בתך לפני שירד לה האסימון ותתחיל לעשות שטויות ולקבל רעיונות מכל מיני אתרים באינטרנט או מכל מיני חברות למיניהם. את כאמא עצרי זאת בזמן כל עוד את יכולה בעיקר כשאת מכירה מקרוב את האנורקסיה ויודעת לאן היא מובילה.