התקפי אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

01/03/2013 | 17:20 | מאת: מיכל

שלום אורלי, אני מיכל (19). אני עשיתי לפני כשנה וחצי דיאטה רצינית שבה ירדתי 13 ק"ג. הדיאטה התנהלה בצורה תקינה לחלוטין. מאז תום הדיאטה ועד היום עליתי כ4 ק"ג, לכן החלטתי להתחיל בדיאטה נוספת כדי להוריד אותם בחזרה. התחלתי את הדיאטה, ירדתי 2 ק"ג ובימים האחרונים אני מרגישה שיש לי התפרצויות של אכילה מופרזת ובלתי נשלטת. היום למשל, היה לי התקף כזה והרגשתי שאני אוכלת בצורה מוגזמת, דברים שאני אפילו לא אוהבת ולא הייתי אוכלת ביום רגיל. (חשוב לי לציין שאני רחוקה מלהגיע לתת משקל ואני לא מקיאה ולא לוקחת חומרים משלשלים. כל הדיאטה שלי עד עכשיו כללה תזונה בריאה של פירות, ירקות ומנה בשרית ביום). אחרי התקף האכילה הזה הרגשתי שאני מגעילה את עצמי, ושלא הייתי צריכה לאכול כל כך הרבה, אפילו לא נהנתי ממה שאכלתי. זו פעם ראשונה שזה קורה לי. אמא שלי טוענת שזה בגלל שאני מונעת מעצמי מתוקים במהלך הדיאטה אז אני נתקפת בצורך למתוק בגלל ירידה ברמת הסוכרים בגוף. אני לא מבינה אם הבעיה היא אכן התפריט של הדיאטה שלי או שמדובר בסוג של הפרעת אכילה. ואם זו הפרעת אכילה איך אפשר לטפל בה? כרגע אני שוקלת 63 ק"ג והייתי רוצה לרדת במשקל, האם אני צריכה להפסיק את הדיאטה או שיש טיפול שיכול לבוא במקביל אליה? עוד חשוב לי לציין שאני טופלתי בעבר אצל פסיכיאטרית בשל דכאון וחרדות. יכול להיות שיש לזה קשר לבעיה? ואולי כדאי לי לחזור לטיפול התרופתי? אודה מאוד על התייחסותך

05/03/2013 | 23:01 | מאת:

אין ספק שיש פה התעסקות מתמדת עם האוכל והקלוריות. את חייבת לבדוק מדוע יש אובססיה לאכול בטירוף מדוע יש בריחה לאוכל. לכל דבר יש סיבה ורק שתביני מהי תוכלי להתמודד איתה. אין ספק שדיאטה צריכה להיעשות בצורה נכונה ומאוזנת ודיאטה משמעותה לא למנוע דברים כי אם מונעים אז דווקא רוצים אותם. זה כמו להגיד לילד לא לא לא אז הילד יעשה דווקא את הדברים שאסור. לכן חשוב גם בדיאטה להרשות לעצמך מתוק או כל דבר אחר שבא לך מפעם לפעם. בנוגע למצב הנפשי חשוב שתלכי להתייעצות ותבדקי האם יש קשר לכך אין ספק שהכל קשור בהכל ורק איש מקצוע יכול לעזור לך לפתור את הבעיה.