האם מה שיש לי זאת הפרעת אכילה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

16/01/2012 | 15:17 | מאת: נעמה

שלום, אני בת 28. ירדתי בשנה האחרונה 20 קילו. ומאז אני שומרת על המשקל הנוכחי. לרוב אני שומרת על תזונה בריאה ומאוזנת ומרשה לעצמי מידי פעם לאכול משהו קטן שאני אוהבת (ממתק או שוקולד) לאחרונה יש לי התקפי אכילה בהם אני אוכלת כמויות גדולות של אוכל עד כדי כאבי בטן, בחילות וצרבות. התכיפות של התקפי האכילה הולכת וגוברת וכעת זה קורה בממוצע פעמיים בשבוע. אני לא מקיאה לאחר ההתקפים, לא לוקחת משלשלים ולא מרעיבה את עצמי.האם זאת הפרעת אכילה? תודה מראש

17/01/2012 | 12:37 | מאת:

אין לי ספק שזו הפרעת אכילה. כשהאוכל מנהל לך את החיים והכל סובב סביב הקלוריות ואם להכניס אוכל או לא וכל האנרגיות שלך מופנות לכך אין ספק שזו הפרעת אכילה. לכי קבלי עזרה מקצועית זה לא בושה זו מחלה כמו כל מחלה אחרת. עשי זאת מהר ואל תתני למצב עוד להדרדר כי אחר כך קשה לעצור.

18/01/2012 | 22:51 | מאת: זיוית

25/01/2012 | 00:51 | מאת: בהמשך לשאלה

היי אני בת 23 וסובלת מאותה בעייה,תמיד הייתי במשקל תקין ולפני 3 שנים ירדתי במשקל באופן משמעותי,השתמשתי במשלשלים מספר חודשים והפסקתי. מאז אני אובססיבית למשקלי וסובלת מבולמוסי אכילה שמנהלים לי את החיים, כל הזמן יורדת ועולה במשקל באופן משמעותי-ממצב של תת משקל עליתי תוך 3 חודשים קרוב ל-10 קילו, ומשקלי הוא קצת מעל הנורמה. אני מאוד מתוסכלת ומעולם לא שיתפתי בכך אף אחד.למרות שאני מתאמנת קשה לי לשמור על משקל יציב בגלל התקפי האכילה היומיומיים. המצב נמשך כבר כמה שנים אך סירבתי להודות בזה- כיצד ניתן לפנות לעזרה מקצועית? האם ניתן להעזר בקופ"ח בה אני מטופלת (אינני מעוניינת לדבר על כך עם רופאת משפחה)?