האם אחותי אנורקסית?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

16/09/2011 | 01:49 | מאת: דורית

שלום אורלי יש לי שאלה לגבי אחותי הקטנה(28) מאז הילדות (גדלנו ממש יחד, אני גדולה ממנה בשנתיים) היו לה שגעונות לגבי החיצוניות שלה, למרות שתמיד היא הייתה הילדה הכי יפה בכיתה. בסביבות גיל 10 היא התחילה להשמין. היא אף פעם לא הייתה שמנה אבל בזמנו עלתה מעט במשקל. בגיל 13 היא הפסיקה לאכול באופן טוטאלי לכמה חודשים שלמים עד שחזרה לתלם ע"י התערבות של הורי בעניין. בשנתיים האחרונות כל המשפחה שמה לב לירידה משמעותית במשקל. ביום שבת האחרון היינו בים ועצמות המותניים, הכתפיים והצלעות מאוד בולטות. מעבר לכך אני שמה לב לעוד כמה דברים (אציין כל מה שאני זוכרת)- -היא לרוב אוכלת בחדר שלה ותמיד משאירה אוכל בצלחת/ חלק מהאוכל נזרק לפח בחדרה. אם היא אוכלת עם המשפחה היא כאילו "מרמה" ע"י מילוי הצלחת בסלט. -עגבניות ומסטיקים זה האוכל העיקרי שלה. -היא עלתה פי 2 בכמות הסיגריות -היא מתלוננת שהיא סובלת משלשולים חריגים -היא רוב הזמן עייפה ויש לה סחרחורות שהיא מסתירה דיי יפה (רק אני זמה לב לזה) -כשמעירים לה על המשקל תמיד יצא לה איזה משפט: "נו תגידו שאני אנורקסית" מלווה בצחקוק -יש לה בחדר משקל צמוד לארון בגדים -היא מסתובבת הרבה במטבח ובסוף אוכלת סתם איזו עוגיה קטנה -אני חושבת שהיא הפסיקה לקבל מחזור. האם אלו סימנים של אנורקסיה? במידה וכן, איך עלי לגשת אליה ומה אני צריכה לעשות? אני מודה לך מראש תודה רבה

18/09/2011 | 23:44 | מאת:

כן דורית יקרה לצערי אחותך אנורקסית כל הסימנים המובהקים של אנורקסיה מצויינים כאן. את כאחות צריכה רק לתמוך ולאהוב ולנסות לדבר לליבה ללכת לקבל טיפול מבלי להזכיר את המילה אנורקסיה או הפרעת אכילה כי אז היא תתנגד ולא תבוא כי היא במצב של הכחשה. שתפי את ההורים ונסו יחד לחבקה ולומר לה שמבחינתם תעשו למענה הכל ואם היא צריכה עזרה זה לא בושה ללכת ולדבר. מעבר לזה זה קצת בעייתי בגיל 28 כי אי אפשר לכפות דברים היא כבר אדון לעצמה.