אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

13/07/2011 | 00:32 | מאת: דונה

שלום יש לי שאלה, או יותר נכון- הייתי שמחה אם מישהו יסביר לי איפה אני עומדת. אני בחורה בת 27, לאחרונה אני מקבלת הרבה תגובות מאנשים.. דודים, הורים, אחים, שכנים.. רוב המשפטים דיי דומים: "מה זה? את אנורקסית?" במילים כאלה ואחרות.. ואמא שלי כמובן לא מפסיקה לאחרונה- "תראי איך את נראת.. עד שיום אחד את תפלי ואז תביני על מה אני מדברת".. מעבר לזה, בכל יום אני נשאלת את אותן שאלות- "מה אכלת היום?". אני לא ממש מצליחה להבין מה קורה ומאיפה התגובות האלה מגיעות. תמיד הגוף שלי הפריע לי, האמנם אף פעם לא הייתי שמנה או מלאה מאוד, אבל תמיד היה לי חשוב להקפיד שלא לאכול יותר מדי. כשהייתי בת 14 בערך (עברתי גיל התבגרות מאוד קשה), החלטתי להפסיק לאכול, זה נמשך לכשלושה חודשים וחזרתי לאכול לאחר איומים לאישפוז. מאז לא חשתי צורך שוב להגיע למצב הזה, אבל הקפדתי מאוד לא לאכול יותר מידי, לשים לב כמה אחוזי שומן, כמה שוקולד אכלתי היום וכו'.. אולי לא שמתי לב ופשוט התרגלתי יותר מדי? אולי אני מגזימה יותר מדי? הרי לא יכול להיות שכולם חושבים שאני אנורקסית ורק אני חושבת שהכל בסדר. אני באמת באמת לא חושבת שיש לי גוף רזה מדי, אפילו אני חושבת שיש לי רגליים לא רזות. מעבר לכך אני חייבת להיות גלויה ולומר שלאחרונה אני מוצאת עצמי במצב דיי משונה. אני מטורפת על נשנושים ושוקולד מאז ומעולם, וזה מה שקורה לי בחשיבה היום יומית- אם נניח אכלתי באיזה יום 2 פרוסות לחם עם שוקולד, אני אסכים לעצמי עוד שוקולד, אבל על האוכל אני מוותרת. לעיתים מגיע הערב ואני לא אוכלת כדי שבלילה אני אוכל לאכול במבה קטנה או איזה משהו טעים. או אם אכלתי 10 עוגיות, אני לא אוכלת כלום. האם זו חשיבה אנורקסית? יכול להיות שבאמת רזיתי ולא שמתי לב? אומרים שאנורקסיות רואות עצמן שמנות במראה.. יכול להיות שזה משהו שהושרש בי? או עצם ההבנה שלי מבטלת את האפשרות לאופציה כזאת. למה התגובות האלה? אני לא רואה את עצמי רזה, ואומרים לי שאני יותר מדי כזאת, למה?

15/07/2011 | 18:46 | מאת:

אין לי ספק שלפי מה שאת כותבת פה את יודעת היטב שאת בבעיה ואת חולה באנורקסיה אך את מתכחשת לעניין. אין ספק שישנה בעיה חמורה שחייבת להיות מטופלת. התעסקות אובססיבית בקלוריות וסביב אוכל שמנהל לך את החיים מהווה בעייה שנקראת הפרעת אכילה מאחר ואת מתארת פה שאת כמעט ולא אוכלת ואם כן אז מינימאלי אין ספק שאת קצת מעבר ואת אנורקסית. לכי לטיפול וטפלי בשורש הבעיה מהר ככל האפשר. ללא טיפול טוב לא תצאי משם. העובדה שאת מסתכלת במראה ורואה עצמך שמנה זה חלק מהבעיה של המחלה.