האם אני בולמית?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

16/05/2011 | 20:25 | מאת: אני

היי, שלום יש לי בעיות עם האוכל בערך מכיתה ח'.. ואני כרגע בת 24 שזה בערך 11 שנה.. במהלך כל התקופה הזאת היו לי המון תקופות של הרעבות עשיתי המון דיאטות כאסח שכמעט בכל אחת רזיתי 20 קילו.. מעולם לא הייתי תת משקל אבל.. ואחרי כל ההרעבות הייתי משמינה כפול השיא היה שהגעתי לפני שנה למשקל 100 קילו מאז רזיתי המון והשמנתי שוב חלק ואני כרגע בעודף משקל BMI 32 שזה המון.. ואני שוב בדיאטה בתקווה להוריד את כל מה שהעלתי נמאס לי מהיו יו הזה.. הבעיה שלי היא שחזרתי להקיא בשבועיים האחרונים עכשיו אני לא מקיאה את כל האוכל אלא רק חלק ובטח חלק קטן ואני מאוד מגבילה את עצמי במזון בלי בשר מוצרי חלב ועכשיו גם לחם הפסקתי.. השאלה האם בגלל שאני בעודך משקל כזה זה נחשב בכלל בולמיה או הפרעת אכילה או מה זה בכלל כי אני מרגישה שיש לי בעיה אבל בגלל העודף משקל אני קצת מבולבלת.. אני מאוד מתוסכלת ונראה לי גם בדיכאון ובעיקר מיואשת משנים על גבי שנים של ייאוש וסבל אני יודעת שאני בקרוב ארזה את הכל ואהיה שוב רזה כי לקחתי את עצמי ממש בידיים עכשיו.. אני מצד אחד מאוד צריכה את ההקאות זה הדבר היחידי שמחזיק אותי כרגע אבל מצד שני אני לא טיפשה אני יודעת שזה לא בריא וזה יקח אותי למקום רע מאוד כמו שהייתי בעבר ואולי הפעם אפילו יותר גרוע כי אני נחושה יותר מאי פעם.. האם יש מרכזים שיכולים לעזור לי אם באמת המצב שלי בעיה או בגלל שאני בעודף זה לא נחשב אלא צריך להיות בתת משקל או משקל רזה בשביל שזה יחשב כנדרש טיפול? תודה על עזרתכם מראש, מיואשת

22/05/2011 | 23:03 | מאת:

יקירתי ברור לחלוטין שאת עם הפרעת אכילה חמורה ביותר או ליתר דיוק בולמיה. אגב מרבית הבולמיות אינן רזות בכלל נהפוך הוא הן מלאות ולכן קשה לעלות על הבעיה שלהם.ברור לחלוטין שאת חייבת בטיפול אמליץ לך ללכת לשיחות כדי לפתור בעיות עם עצמך לברר עם עצמך למה את מתעסקת כל הזמן עם האוכל והקלוריות, לברר לעצמך איפה את מרגישה ריקנות נוראה ולמה את בורחת לאוכל במקום להתמודד עם הבעיות ובעצם להתמודד ולהתסכל לבעיות ישר בעיניים. את חייבת ללמוד לאהוב את עצמך כי זה נובע ממקום של שנאה עצמית נוראית. אני יכולה להמליץ על נורית המדהימה שמקבלת בכפר סבא והטלפון שלה 09-7454950 והיא מדהימה מדהימה ואם לא מטפל פרטי נסי באגם או אולי בנופית או בשחף שאני לא מכירה ולא יכולה להמליץ כי אני לא יודעת מניסיוני איך הם. אל תשאירי דברים כך במצב לא פתור כי אחרת זה ייגמר רע. לכי לטיפול ומהר.

22/05/2011 | 23:19 | מאת: אני

תודה... רצית לשאול אם יש לך מושג על העלויות של טיפולים כאלה בערך? פשוט אני לא במצב כלכלי שיכול להרשות לעצמי משהו מאוד יקר