פחד - אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

23/10/2010 | 18:48 | מאת: דורון

אני בבת משקל ויש לי פחד מהשמנה, פחד שמפריע לי ללמוד , ולהתרכז בדברים אחרים. אני מהבנות האלה שאוכלות הרבה ולא משמינות אבל אני עדיין מרגישה אשמה כשאני אוכלת יותר מ1300 קלוריות ביום. אני לא אוכלת בבית ספר מה שגם מקשה עליי להתרכז[במיוחד כשאני חוזרת הבייתה ב5 - אני בתיכון אגב] והחלטתי לפנות כנראה ליועצת משום שזה כבר שנה פוגע לי בציונים ובתחומים אחרים, [ אני לא רואה את זה כ"כ כהפרעות אכילה אלה יותר כאובססיה] . אני לא אוהבת לשתף את ההורים שלי בשום דבר ואני רוצה שזה יעבור אבל בלי ידיעתם השאלה שלי היא האם יש ליועצת חובת דיווח בנושא שכזה? תודה לעונה

23/10/2010 | 20:51 | מאת:

יקרה שלי את יודעת יפה מאוד שזו הפרעת אכילה וכן גם הפרעת אכילה זה סוג של אובססיה להיות רזה מדי או להקיא כל הזמן וכו'. כל הכבוד שפנית ליועצת אבל את חייבת לשתף את ההורים וגם היא כי הבעיה לא תעבור סתם כך מאליה את צריכה לבדוק מאיפה באים הפחדים וללמוד להתמודד איתם. לכי לטיפול ולשיחות ואל תעשי שטויות מדובר פה בחיים שלך ואת רואה שזה משבש לך דברים.אני בטוחה ששהורים שלך אוהבים אותך ויעשו הכל למענך כדי לעזור לך לצאת מהבעיה.

28/10/2010 | 21:42 | מאת: **חמודה**

היועצת לא תעביר את זה הלאה, אלא אם כן מדובר בסכנה לחייך. אם תרצי שהיועצת תשמור את זה בסוד, היא מחוייבת לכך. כל הכבוד שאת פונה לקבל עזרה, עצם זה שאת שמה לב שמשהו לא בסדר זה כבר צעד גדול

16/11/2010 | 00:46 | מאת: מעיין

היא צריכה לדווח, גם כי אלה החוקים וגם כי זה מה שנכון. אבל... מנסיון שלי עם יועצות למינהן, הן לא מדווחות להורים. במקרה שלי,הצלחתי להגיע לאמון עם היועצת של בית ספר, הבטחתי לה שאדבר איתה, היא תעזור לי למצוא טיפול, אני אלך אליו, והיא לא תספר להורים, זה עבד תקופה מסויימת... עזבי עכשיו את השאלה אם היא תגיד להורים או לא, חשוב שהיא תעזור לך למצוא מקום לטפל בעצמך, ושיהיה לך עם מי לדבר על זה, אל תברחי ממנה כי אולי היא תספר, אם פנית אליה כנראה שאת סומכת עליה שתעזור לך... שיהיה בהצלחה מעיין