גב עקום

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/04/2001 | 21:58 | מאת: ליאת

האם לילד אמור להיות גב זקוף בגיל 3? אני שואלת מפני שאני עצמי סובלת מיציבה בעייתית ויש נוספים במשפחתי, ושמתי לב שבני בן ה-3 יושב כשגבו די כפוף. אם זוהי בעיה- איך מטפלים בה?

18/04/2001 | 17:59 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום ליאת, אם המדובר בעקמת (עמוד שדרה עם נטייה לצדדים) הרי שזו תופעה שאיננה תקינה ומחייבת בדיקה ובירור. לפרטים נוספים על עקמת את מוזמנת לקרוא כתבה שלי באתר האורתופדיה. אם המדובר בתנוחה בה הגב כפוף קדימה הרי שזהו מצב שכיח הנקרא קיפוזיס והיכול לנבוע ממבנה החוליות או, יותר שכיח בגיל 3, מחולשת שרירי הגב ו/או הבטן. במקרים בהם הכיפוף חמור יש לבצע בירור. אם הבעייה איננה גרמית, ניתן לטפל בפיזיותרפיה לחיזוק שרירים ושיפור היציבה. כאשר הבעיה גרמית והקיפוזיס חמורה מאוד נחוץ לעיתים ניתוח ליישור הגב וקיבוע החוליות. עם זאת חשוב לזכור שבמרבית המקרים המצב אינו גורם לכאבים ולא נחוץ טיפול. אם הינך מוטרדת, רופא הילדים יכול להתרשם מהילד ולהפנות לאורתופד על פי הצורך. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים