היפוטוניה והליכה על קצות אצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/12/2005 | 16:03 | מאת: הדס

שלום רב. בני בן 3.9 שנה. מאובחן היפוטוני. הולך כ- 80% מהזמן על קצות אצבעות. חוסר יציבות עם נטיה לנפילות. קושי בקפיצה על 2 או 1 רגל. שאלותי: 1) האם טיפול בגבס קל יעיל - לענין ההליכה? 2) האם לגבי היפוטוניה יש מקום לפעול בכיוון של "בדיקות מטבוליות המשקפות את מצב חומצות האמינו בחשד שלא מפרק חלבון ?" - ובמקרה שכן; כיצד /היכן פועלים להשגת בדיקה כזו? 3) כל הכוונה אחרת/נוספת תתקבל בברכה! בתודה!!

23/12/2005 | 11:28 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

1. חס וחלילה רק יזיק 2. מאיפוא זה בא? . היופטוניה לעיתים קרובות הנה בעצם מצב של גמישות יתר . ילד שמסוגל להרי את עצמו לשמור על יציבה זקופה ללכת ( כלומר לשאתאתמשקלגופו עלרגלאחת ) משמע ששריריו מתפקדים. יש אמנם מחלות המתבטאות בהתפחות של חולשת שרירי םהולכת וגוברת אךכאן מדובר בחולשה קודם כל שביטויה יהיה קושי בביצוע פעולות שנעשו קודם לכן. הבדיקוהרלונטיות הן בדיקה על ידי נוירולוג ובדיקת תסס הנקרא CPK .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים