כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/12/2005 | 16:29 | מאת: דנה

בתי בת שנה ושמונה חודשים. טרם הולכת עקב גמישות יתר ומעט היפוטוניה. החלה לזחול על 6 בערך בגיל שנה וחודש. נעמדת לבד ועוברת מחפץ לחפץ. נבדקה אצל נוירולוג ילדים שהיה מרוצה ההתפתחות שלה. שמתי לב כשהיא עומדת שכף הרגל נוטה פנימה (כלומר- לא החלק של האצבעות בלבדף אלא כאילו חצי הרגל הפנימית פונה יותר פנימה, כאילו הילדה לא עומדת על כל כף הרגל, אלא רק על החלק הפנימי)- האם זה יכול להצביע על בעיה? האם בגלל זה יכולה להיות האיחור המוטורי? ואם כן בעייתי- מה עושים בד"כ בנידון? תודה

10/12/2005 | 17:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הסיבה לצורת העמידה של ביתך הנה גמישות היתר שלה . ככל שיתחזקו שרירי הרגליים שלה המצב יל וישתפר מומלץ מאד כי תאפשרי לה ללכת יחפה מה שיותר.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים