שבר בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/08/2005 | 21:12 | מאת: גילה

שלום רב בני בן החמש נפל ונחבל אתמול בערב. היום התגלה בצילום שבר אמצע בעצם הבריח. נאמר לי שיש לשמור במהלך 10 ימים על תנועה מוגבלת של היד. עוד נאמר לי ששבר כזה הוא כמו ענף ירוק של עץ, והוא משלים את עצמו. האם באמת לוקח רק 10 ימים עד ששבר כזה מתרפא, והאם באמת ניתן לאפשר לילד תנועה חופשית לחלוטין כבר אחרי 10 ימים גם אם הכאבים חולפים? נתנו לנו בד ליצירת מעין סד תומך ליד, אך הוא מסרב לשים את זה. האם להכריח אותו? הוא מחזיק בעצמו את היד מעט מקופלת וצמודה לגוף, וברור שנוח יותר עם הבד התומך, אך מבחינת החשיבות להתאחות השבר, האם להכריח אותו לשים את הבד התומך? יכול להיות מצב שהשבר יתאחה בצורה לא טובה? אולי עקב תנועה רבה מידי של הילד ( קשה להושיב אותו במקום אחד ליותר מכמה דקות ) ? איך אפשר לדעת אם השבר מתאחה כמו שצריך? שאלתי במיון אם עליי לחזור לצילום ביקורת ואמרו לי שלא. רק לסמוך על זה שהכאבים עוברים, וזה אומר שהכול תקין? סליחה על מטח השאלות, בכירורגיה הילדים שלי לימדו אותי כבר כמעט הכול, באורטופדיה עדיין לא. תודה מראש על ההתיחסות

10/08/2005 | 21:01 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מטרת הקיבוע של היד כשיש שבר של צם הבריח היא למנוע כאב. השבר יתחבר בין כך ובין כך . משך הזמן הדרוש לשבר להתאחות משתנה לפי סוג השבר וגיל הילד אך מה שחשוב לצורך הפעלת היד הוא עניין הכאב. ברגע שהכאב יחלש אין מניעה שילד ךיפעיל את ידו כרצונו.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים