בדיקת emg

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/09/2001 | 11:35 | מאת: איילת

שלום, לבני בן ה- 5.5 יש בעיות במוטוריקה עדינה, בטיפול של ריפוי בעיסוק בשלושת החודשים האחרונים רואים שיפור. רופא התפתחות הילד הפנה אותנו לבדיקת emg, מה ניתן ללמוד מהבדיקה במקרה שלו? תודה

10/09/2001 | 22:18 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום איילת, EMG הינה בדיקה המלמדת על מערכת העצבים - המשכיות העצבים ומהירות ההולכה של האות העצבי. אם קיים חשש שהמצב נובע מפגיעה בעצב מסוים (כגון לחץ מקומי) הבדיקה יכולה לסייע באיתור המקום. כמו כן מחלות עצבים מסויימות מראות תמונה אופיינית בבדיקה זו ומקלות על האבחנה. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים