התייעצות לגבי דיספלזיה לילדה בגיל 8

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/07/2004 | 08:32 | מאת: שלי

שלום, הילדה שלי אובחנה עם בעיית DDH מגיל 4 חודשים, טופלה במשך כשנתיים ברצועות וגבס. בדיקה שביצענו לאחרונה (היום היא בגיל 7 וחצי), הראתה שהראש לא מכוסה הייטב, אין פריקה, אך ישנה בעיה שיכולה לצוץ בעוד כ - 20 שנה. כיום לבת שלי אין בעיה של צליעה, כאב, או תפקוד לקוי כלשהו. מדובר על בעיה שיכולה לצוץ עוד 20 - 30 שנה. ההמצלה שקיבלנו הוא לבצע ניתוח כדי למנוע בעיה בעתיד. שאלותי הם: 1. מה הנסיון המעשי שיש בארץ ובעולם לסוג זה של ניתוח בילדים בגיל 8 ? 2. מה אחוז ההצלחה לניתוח כזה ? ומה ההסתברות שהבעיה אכן תעלם לצמיתות ולא יצטרכו ניתוח נוסף בעתיד ? 3. האם ישנם הורים של ילדים שעברו ניתוח כזה עם ילדם, בסביבות הגיל 8, שניתן ליצור איתם קשר כדי להתייעץ עימם על הניתוח, החיים בתקופת ההחלמה, וההבראה. בתודה מראש, שלי

26/07/2004 | 14:34 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הנסיון הוא רב וטוב בארץ ובעולם . אחוז ההצלחה הוא גבוה עם סיכוי טוב למנוע התפתחות של אוסטאוארטריטיס משנית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים