כאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/08/2001 | 09:14 | מאת: אסנת קליין

שלום רב, בתי בת החמש וחצי סובלת מזה כשנה מכאבים בברך ימין (רק ברך אחת) באיזור הפנימי של הברך. הכאבים מתמקדים במוקד ספציפי אחד בחלק הברך הפנימי ומתבטאים בכך שהברך ממש משותקת ללא אפשרות תזוזה. היא עברה בדיקות וצילומי רנטגן אשר לא הראו ממצאים מיוחדים. במיפוי העצמות שנערך לה נמצאה דלקת במפרק של הברך וכן, מצאו סימנים נוספים לדלקת באיזור המרפק וכף היד הימנית למרות שבמקומות הללו לא היו כאבים (רק בברך הימנית). הילדה טופלה בתרופת "נקסין" והשיפור הורגש כמעט מיידית. כמו כן, נבדקה אפשרות של FMF אשר נשללה בבדיקת דם. שמתי לב כי התקפי הכאבים מגיעים בעיקר בתקופת החורף וחילופי העונות . עכשו למשל זאת תקופה רגועה מאוד ללא שום התקפים. ההתקפים מגיעים אחת לחודשיים בערך. שאלתי היא לאור כל הנ"ל במה מדובר והאם זוהי איזשהיא דלקת פרקים של ילדים או משהו אחר. אודה על תשובתך אסנת

15/08/2001 | 22:51 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אסנת שלום רב קוב לודאי שמדובר במחלה דלקתית . האם מדובר בדלקת ל המפרק או רקמות מוכות,קשה לי לדעת בלי לבדוק במו ידי שכן המרחק בין מה שנקרא מפרק הברך לבין תבניות שכנות הנו לעיתים זעיר ביותר. דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים