גמישות יתר

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/07/2003 | 00:15 | מאת: ניבה

שלום רב, בני בן 11 חודשים. כבר שנולד אבחנו כי יש לו גמישות יתר בפיסוק הרגליים. בדיקת ה US השגרתית בגיל 6 שבועות היתה תקינה. בהמשך אובחן כי הוא יש לו היפוטוניה קלה. ואכן רק בגיל שמונה וחצי חודשים החל לזחול על הגחון ועד היום אינו זוחל על שש (אם כי בחודש האחרון החל "להתנדד" על שש, ולנסות להעמד כשהוא אוחז בחפצים). אבל בכל פעם שהוא מנסה להעמד על שש, הברכיים שלו נפתחות לפיסוק רחב והוא "מתמוטט" על הרצפה. הוא נמצא בטיפולי פיזיוטרפיה. שאלתי היא האם אין מקום להתערבות אורטופדית (ידוע לי כי במקרים מסוימים ממליצים על "החתלה כפולה" או על גבס כלשהו). האם יש טעם לפנות לייעוץ אורטופדי (הרופאה ההתפתחותית לא הפנתה אותנו לכך, אך אנו גם לא ציינו בפניה נושא זה). תודה.

12/07/2003 | 20:00 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שום מקום להתערבות אורתופדית וגם הפיסיותרפיה בעצם לא תשנה את המהלך הטבעי .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים