לילדה בת 13 SCOLIOSIS

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/11/2020 | 09:38 | מאת: שירלי

שלום רב, לבתי אובחנה עקמת גבית ימנית קטנה עם ATR-5 (הסיבה שבגללה הגענו לבדיקה הראשונה הייתה רק שהיא הולכת מעט כפוף בשנה האחרונה). אני רק מנסה באמת להבין את הסיכום: שבמסמך שצירפתי. הרופא המומחה באיכילוב אמר שזו עקמת קלה שכרגע אין צורך לעשות דבר אלא רק לעקוב. אני מאוד אשמח להבין את הנתונים הנ"ל מה זה ATR-5 ? האם זה מה שמעיד על עקמת בת פחות מ-10 מעלות ? או האם טווח העקמת נמדד על פי הנתונים שכתובים בסיכום במעלות של החוליות בין 18-22 מעלות? האם זו באמת עקמת מינורית ומה הטווח שלה רק שאדע באיזה מהקטגוריות היא עומדת.. האם אינה דורשת טיפול אלא רק מעקב? בתי רקדה מגיל 4 -12 בלט ואז הפסיקה וכעת הרופא טוען שלא צריך לעשות כלום, האם לא כדאי פיזיותרפיה או סוג אחר של פעילות גופנית כדי לשמור על הקיים? ולהימנע מסיבוכים עתידיים? אודה מאוד לתשובתך. ב ב ר כ ה, שירלי

ATR פירושו זווית ההטיה של הגב הנמדדת באופן קליני. זה לא תמיד מעיד על חומרת העקמת אם כי בד"כ כן. לפי הכתוב יש לה עקמת של כ 22° הנחשבת קלה אך דורשת מעקב צמוד בעיקר כשקיים סיכוי להחמרה (גיל, מחזור). אפשר לעשות פיזיותרפיה יעודית, לא הוכחה כיעילה אך אין מה להפסיד.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים