שאלה בנושא תשובת אמאראי דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

21/05/2020 | 14:46 | מאת: טל

שלום דר,כתבתי לך לפני שבועיים על בני שעבר מיפוי עצמות והיתה שקיעה מנימלית בחוליה.עשינו אמראי מותני למרות שזז ואיננו יודעים אם תשובת הבדיקה אמינה בשל התזוזה יצא ב L4L5בלט דיסק הקפי עם אימפרסיה קלה על השק.בנוסף L5s1בלט דיסק אחורי קל ללא סימני לחץ על השק.מאד דואגת יש עוד לעבור גבי ושוב מותני בשל התזוזה שזז בבדיקה.כרגע תוצאות אלו מה אומרות?הכאב הוא בהתכופפות בלבד בשנה וחצי האלו.לקח שנה עד שהגענו לעשות מיפוי ואמאראי כי איפה שהיינו אמרו כל הזמן שזה כלום.רק לאחר התעקשות שלי קיבלתי בדיקות ואף אמאראי היה כבר במעבר לביח אחר.מבקשת לדעת ממך דר מה אומרים תוצאות כאלו לילד בן 13 מה הסיכוי להחמרה האם כדאי לעצור שיעורי ספורט בביהס למנוע החמרות מה הטיפול והאם צריך פיסיותרפיה מיוחדת?הרגילה שעושה שנה בבית לא עוזרת זה חוזר.מה הסיכונים כי אני קוראת וזה יכול לפגוע לנמל רגלייםועוד..אני סובלת מכאבי גב שנין ושכמות לאחרונה נימול לא מצאו בהדמיות הסבר לנימול למרות שיש לי 3 בלטים המותני 4 בצווארי עם לחץ קל.השאלה מופנית לגבי הילד כמובן זה החשוב.תודה

לא הבנתי בדיוק את השאלה. יכול להיות שמדובר במשהו משמעותי ויכול להיות לא וזה סתם ממצא אקראי. הכי טוב זה לגשת למומחה עמוד שדרה לבדיקה מסודרת של המטופל וההדמיה ולפיה לקבל המלצות לטיפול.

08/06/2020 | 20:13 | מאת: אורית

אם הבעיה של הילד היא בעמוד השדרה, הוא יכול להשתמש בתוסף סידן שיכול להקל על כאבים בעצמות. יש עכשיו תוסף סידן אמורפי דנסיטי של חברת אמורפיקל שמיועד לילדים, דנסיטי קיד. הוא יכול להשתמשבזה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים