מיפוי איזוטופים ללימפה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/08/2019 | 16:53 | מאת: מיכל

צהריים טובים יש לי קריש דם וDVT בוריד פורמאלי מטופלת בקלקסן פעמיים ביום ורגל נפוחה שלחו אותי למיפוי בלוטות לימפה ודרכי לימפה תיאור בדיקה וממצאים: מיפוי דרכי לימפה(לימפוצינטירפיה) סיבה: חשד ללימפאידמה בגפה תחתונה משמאל ברקע DVT משמאל. טכניקה: המיפוי מתבצע בצורה דינמי מיד לאחר הזרקת חומר Tc99m Filtrerd Sulphur Colloid במינון 2*1.3 mci בצורה תת עורית בין אצבעות 2_1 של גפיים תחתונות. בהמשך צילומים עקביים מגובה חזה בטן עד כפות רגליים. ממצאים: מייד לאחר ההזרקה מודגמת זרימה ספונטנית של לימפה בשתי הגפיים. כעבור כ _ 120 דקות מהזרקה מודגם חומר בכבד ובבלוטות לימפה איליאקליות דו צדדי, לציין בלוטות לימפה פופליטאליות מימין. אין עידות ל DERMAL BACKFLOW בשתי גפיים אין הפרעה לניקוז לימפתיבשתי גפיים תחתונות ועדיין כאבים בהזרקה ברגליים ורגל שמאלית נפוחה מה הממצאים הכבד וובלוטת לימפה האם יש חשד וצריך להמשיך בירור נוסף מודה לך על היחס

מצטער, הפורום עוסק בילדים בלבד ושנית עלייך לפנות למומחה בכלי דם ולא אורתופד.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים