התינוקת שלי בת 10 חודשים וחצי והיא

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/12/2002 | 23:28 | מאת: שרון

לא זוחלת הלכתי לרופא קופת חולים והוא אמר שיש לה היפטוניה יחד עם זאת שמנו לב שיש לה גמישות יתר שהיא כמו גומי האם לכל התינוקות יש גמישות כיום היא עוברת פזיותרפיה האם כדי ללכת גם לאורטופד כדי לאבחן אם זה באת היפטוניה? אשמח לקבל הגדרה מדויקת של היפוטוניה

15/12/2002 | 00:02 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

היפוטוניה היא מצב של רפיון שרירים. זה מצב שרואים אותו בילדם הנולשים עם פגיעה מוחית סמוך ללידה ובהמשך בדרך כל הופך למצב של נוקשות יתר. כמוכן מחלות שרירים ומחולות עצבים עשויות להיות מלוות ברפיון שרירים גמישותיתר היא מצב שלעיתים קרובות מבלבלים אותו עם ריפון שרירים. בכל מקרה יש בהחלט מקום להתיעץ עם אורתופד ילדים ואף נוירולוג ילדים שיבחון את ההתפתחות המוטורית של בתך.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים