כאב בעצם הניבקולרית דלקת בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/01/2015 | 22:40 | מאת: שירלי

בתי בת 10 וחצי כבר תשע חודשים עם קביים וכמעט שנה סובלת מכאבים חזקים באזור העצם הנביקולרית הנוספת ובדלקת שבגלל שהיא קיימת הרבה זמן היא גרמה לה לכאב עצבי גם ללא דריכה ובזמן דריכה זה מתגבר...אנחנו עשינו צילום MRI אולטרסאונד וצילום רנטגן הידרוטרפיה ופיזיוטרפיה ללא שיפור. הילדה סובלת חשבו שאם יתנו לה קביים ללא דריכה זה יחלים במנוחה ויעבור אבל נעשה יותר גרוע כי קשה לה לחזור לדרוך על הרגל כי כואב לה...יש לציין שבזמן דריכה יש לה מבנה שהרגל פונה פנימה וגם קריסה עם גמישות יתר...הרופא דורש ממנה לדרוך על הרגל למרות הכאב הוא אומר שלא כדאי לנתח אותה וזה יעבור אם היא תדרוך. אני רציתי לדעת אם שמעת פעם על מקרה כזה ?והאם זה יעבור והיא תוכל לדרוך על הרגל בלי כאב?

בהחלט שמעתי, הבעיה שככל הנראה היא מפתחת תסמונת של כאב מקומי עז לא פרופורציאונלי, היא צריכה טיפול שיקומי בהקדם

מנהל פורום אורתופדיית ילדים