טיפול חדש לסרטן הכבד עם גרגירים רדיואקטיביים

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

11/01/2010 | 21:17 | מאת: ברוריה שוורץ

קיים טיפול השתלת גרגרים רדיואקטיביים (ברכיתרפיה) משמשת כבר עשרות שנים לטיפול בגידולים סרטניים. לאחרונה נכנס השימוש בשיטה הזאת גם למאבק בסרטן הכבד. מחקרים הוכיחו שהוא מאריך את תוחלת החיים ומאט משמעותית את התפשטותה של המחלה הממאירה לאחרונה הגיעה לישראל טכנולוגיה חדשה שמאפשרת לשלב במקביל לטיפול המוכר גם טיפול חדשני ומתקדם, שמבוצע באמצעות טכנולוגיה שקרויה SIR-Spheres. השיטה הזו, שמיועדת להשמדה של גידולי סרטן הכבד ושל גידולי סרטן משניים בכבד שמקורם במעי, בשד ובאיברים נוספים, מצמצמת את הגידול, מעלה את יעילות הטיפול הכימותרפי ומאריכה את תוחלת החיים. ברצוני לדעת מי הרופא המטפל בשיטה זו בארץ התשובה חשובה ודחופה ביותר

הטיפול ב SIR נעשה בארץ מזה מספר שנים ומתבצע בבתי החולים הגדולים בארץ כמו רמב"ם, תל-השומר, איכילוב והדסה עין כרם. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן