צמח הפאו-פאו

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

24/10/2004 | 00:37 | מאת: אתי

ראשית יישר כח על הפורם. אבי חולה במחלת הסרטן - מעי הגס גרורתי, עם גרורות לכבד ולצלעות. בנוסף לטיפולים הכימותרפיים, אני נותנת לו תוספי תזונה בשם סיינר פרוטאין וTNT, כמו כן משקה בשם כלורפיל ותוספת אבץ, ולאחרונה את צמח הפאו-פאו. אשמח לשמוע את דעתך בעניין. האם זה מספיק? אני מבינה שיש כאלו שמתנגדים לתוספים בטענה שזה אולי סותר את הכימותרפיה, מהי האמת???

24/10/2004 | 09:35 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום אתי, הגרורות בכבד צריכות לדעתי לרכז כרגע תשומת הלב. כמה גרורות יש בכבד ומה גודלן? אם לא יותר מ-5-6 גרורות ולא עולות בגודלן על 9-10 ס"מ כדאי אולי לשוחח אולי עם הרופאים המטפלים על אפשרות של: Radiofrequency Ablation או זריקות אתנול (מונחות אולטרא-סאונד) ישירות לגרורות בכבד. התוצאות לרוב יותר טובות בגידולי כבד, אולם מבצעים את ההליך גם בגרורות מסרטן מעי גס. זה יאפשר לו אולי להרוויח זמן יקר להמשך טיפול הוליסטי. איזה תרופות כימו אביך מקבל? האם כלולה גם התרופה 5FU? או קסלודה? אם כן כדאי לשוחח עם הרופאים על לקיחה של דיפירידמול (תרופה לדילול דם) כדי לנסות למנוע MDR. גם הצמח (Blood root (Sanguinaria canadensis יכול לעזור במניעת MDR. MDR היא הקללה של כל המטפלים קונבנציונלים והוליסטים גם יחד. MDR= Multiple Drug Resistance מאילו תופעות לוואי של הכימו אביך סובל. צריך להתאים את התוספים בחלקם גם להתייחסות לכך. האם הוא סובל מקצ'קסיה? לגבי תוספים ספציפיים, קשה לייעץ לפני שמכירים מקרוב את המקרה. בנוסף לכך, לכל מטפל יש את התוספים המועדפים עליו לסוגי סרטן שונים, וזה כמובן צריך להתבצע תוך התאמה אישית למטופל ומצבו. אני חסיד מאוד גדול של שילוב טיפולים טבעיים עם טיפולים רעלניים. לגבי התנגשות. יש מספר קטן של תוספים וצמחים המתנגשים עם תרופות כימותרפיות מסוימות. אולם רוב רובם, כולל אנטיאוקסידנטים מועילים, מגינים על הגוף מרעלנות הכימו, וחלקם גם כמובן מעצימים את התרופות הכימותרפיות. חשוב לעדכן את האונקולוג/ית של אביך לגבי לקיחת התוספים. יש חשיבות מירבית לנושא תזונה אנטי-סרטנית. רפואה שלמה

24/10/2004 | 21:45 | מאת: אתי

ראשית, תודה רבה על תשובתך הרצינית. ההגדרה הרפואית למחלה: קרצינומה של המעי הרוחבי עם גרורות לכבד ולצלעות. גודל הגידול היה 4.5 ס"מ עם יצרות ניכרת של חלל המעי. בנוסף, נגעים היפודנטיים מרובים בשתי אונות הכבד - עד לקוטר 3.6 ס"מ - תהליך משני שאתי. בצלעות מס' 8, ן-9 גרורה בגודל 8+5 ס"מ גרורה נוספת בL5 קשרית זעירה ב-RLL וב-RML. בסיטי האחרון, לאחר כ-10 מחזורי טיפול ב- דגרמונט CPT11 נראה שהנגעים בכבד יציבים, אך היתה החמרה בגרורות הגרמיות. ב19.9.04 המרקרים עלו ל-67.84 לאחר שירדו בהדרגה עד ל-15.5 בתחילה. הוא עבר 14 טיפולים בהקרנות. ואח"כ התחיל שני מחזורי טיפול באוקסיליפלאטין. התגובה לחומר היתה קשה, היו לו בחילות, הקאות, כאבים בכל הגוף, במיוחד לאחר המזור השני, התופעות היו יותר קשות, והוא אף הזיע במשך מס' ימים. כאבים בגרון, אינני יודעת למה לייחס את התופעה האחרונה אך נראה לי שהתרופה פשוט הורידה לו את רמת המערכת החיסונית של הגוף. לכן אנו, בע"ה מתחילים מחר טיפול חדש באווסטין. אשמח לשמוע ממך, האם הסיינר-פרוטאין, וה-טנט, כלורפיל, צמח הפאו-פאו, ותערובת צמחים שקבלנו מדר' מינה פארן מירושלים הם אכן התוספים המומלצים. והאם אתה סבור שלא תהיה בעיה עם השילוב עם החומר החדש שהבנתי שהוא ביולוגי ולא כימי. בברכה ויישר כח, אתי יעוז-קסט 02-6272841

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן