טיפול תומך לחויל סרטן בהחלמה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

20/10/2004 | 11:26 | מאת: אנה

שלום! לפני כ 10 חודשים גילו אצלי גוש מסוג מיקסואיד ליפוסרקומה בירך ימין בגודל של כ 8 ס"מ והוא הוגדר כ grade 2. הגוש הוצא בשלמותו עם שוליים נקיים ועברתי 35 הקרנות. בינתיים הכל תקין והרופאים אופטימיים. אני מטופלת אצל רופא המתמחה בטיפולים אלטרנטיביים לחולי סרטן. כחלק מהטיפול הוא ביקש ממני לקחת חומרים שונים האמורים לחזק את המערכת החיסונית ולעזור לגוף להלחם בתאים סרטניים אם ישנם כאלו. האם שמעת על החומרים הבאים? האם הוכח כי החומרים האלו באמת מסייעים או שסתם מנצלי פחדים של חולי סרטן כדי למכור להם מוצרים מאוד יקרים?: MGN3 Mushroom immune Immune complex האם שמעת על בדיקה במכשיר VEGA לגילוי נוכחות של תאים סרטניים? תודה, אנה

20/10/2004 | 16:15 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום אנה, >> "לפני כ 10 חודשים גילו אצלי גוש מסוג מיקסואיד ליפוסרקומה בירך ימין בגודל של כ 8 ס"מ והוא הוגדר כ grade 2" -- אני מאחל לך החלמה מלאה >> "האם הוכח כי החומרים האלו באמת מסייעים או שסתם מנצלי פחדים של חולי סרטן כדי למכור להם מוצרים מאוד יקרים?" -- אני רק יכול להצר על כך כי זוהי תחושתך הכללית. להסתובב בהרגשה כזאת, אינו דבר שיכול לתרום להחלמתך. להיפך, את צריכה מאוד להאמין כי מה שאת עושה (יהיה זה אשר יהיה) עוזר לך להיתגבר על המחלה. בקיצור רצוי לאמץ מחשבה חיובית ולא ספקות. כדי להשיג זאת, יעזור אם תוכלי ללמוד מעט יותר על טיפולים אלטרנטיביים במחלה. לא, אינך צריכה להיהפך למומחית, אולם יעזור אם תרכשי מעט יותר ידע שיעזור לך להפיג ערפל וספקות, ולהבדיל אולי (גם אם לא באופן מקצועי) בין סוגי טיפולים שונים ומה משיגים בעזרתם. הספר שלי עומד לצאת בקרוב, ואני מאוד ממליץ לך, בראש וראשונה ל-מ-ע-נ-ך לקרוא אותו. הוא יתן לך, אני מאמין, פרספקטיבה שונה על כל הנושא. איידע את הפורום כשהוא יצא לאור. MGN-3 מתוצרת חברת LANELABS היא תרכובת יפנית העשויה מסובין של אורז שעבר הידרוליזה (תהליך של פרוק תרכובות בעזרת מים), ותהליך פירוק נוסף באמצעות אנזימים של פטריות שיטאקי. חברת LaneLabs אולצה על-ידי ה- FDA ביולי 2004, להפסיק את ייצור התוסף, עקב הצהרותיה כי MGN-3 אפקטיבי בריפוי סרטן. התוסף ממריץ את המערכת החיסונית ונותן הגנה משולשת לתאי Natural Killer) NK), הידועים כחזית ההגנה הראשונה (אחרי שני סוגי גנים) של הגוף כנגד סרטן, כמו גם נגד זיהומים דלקתיים ווירוסים. MGN-3 מגדיל גם את רמת הפעילות של תאים נוספים במערכת החיסונית כמו תאי T ו- B. אפקטיבי בסרטן שד, וגם בסרטנים אחרים. נמצא יעיל במיאלומה. מקטין את תופעות הלוואי של התרופות הכימותרפיות אדריאמיצין וציספלטין וגם הקרנות. לעיתים הצליח להביא להחלמות מלאות. לפעמים, יש צורך לקחת את התוסף למשך מספר חודשים עד שמשיגים ירידה במרקרים. לא לקחת אנטיאוקסידנטים (ויטמינים ,C, E IP6,Maitake) בטווח של שעתיים מ-MGN-3. חסרון- יקר למדי. עקב הפסקת יצורו, אני מניח שבקרוב הוא יאזל מהמדפים. Noxylane4, התוסף החדש של LaneLab אמור להיות אף טוב יותר מ-MGN-3. יש צורך לקחת ממנו רק 1.5 גר' ביום, לעומת 3 גר' שצריך לקחת מ-MGN-3. Mushroom immune- כנראה שם מותג. לא יכול להביע דיעה לפני שאני יודע את הרכיבים ואיזה סוגי פטריות יש בו. Immune complex- כנ"ל יש כמובן דברים אחרים שנימצאו יעילים ב- SOFT TISSUE SARCOMA.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן