מוצרי סויה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

19/10/2004 | 13:38 | מאת: מרים

גובי שלום, הנושא של צריכת מוצרי סויה שנוי במחלוקת. האם לדעתך יש בעיה בצריכת מוצרי סויה לאשה בריאה בגיל המעבר, לאשה החולה בסרטן השד ולאישה שהבריאה מהמחלה? התומכים בצריכת מוצרי סויה טוענים שהפיטואסטרוגנים הצמחיים מונעים "השתוללות" של האסטרוגנים שהגוף מייצר ולכן מועילים לנשים בגיל המעבר. מה דעתך?

19/10/2004 | 16:43 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום מרים, אני לא אוהד גדול של מוצרי סויה, למעט אם הם מוצרים מסויה שעברה התססה. פולי סויה מכילים כמויות גדולות ביותר של פיטטים (כולל חומצה פיטית) שהם רעלנים. פיטטים מונעים ספיגה נורמלית של מינרלים במעיים. מרוב רובם של פיטטים אלה לא מצליחים להיפטר בתהליכי היצור של מוצרי הסויה, גם לא בטמפרטורות גבוהות. הדרך היחידה להיפטר מרעלני מזון אלה היא התססה או בלע"ז Fermentation. זו גם הסיבה כי מוצרי סויה אשר עברו בתהליכי יצורם התססה, מן הסוג האיטי המסורתי, הם אכן בריאים לעין ערוך משאר מוצרי הסויה. בין מוצרי הסויה שעברו התססה נמנים: רוטב סויה (איכותי מתוצרת יפנית), רוטב תמרי, מיסו, טמפה, נטו (מוצר יפני שככל הידוע לי עדיין לא מיובא לארץ) ומוצרי סויה אחרים אשר עשויים מחלב סויה שעבר התססה. מוצרים אלה טובים ובריאים, אם כי מומלץ לא להשתמש ברוטב סויה ורוטב תמרי במינונים גבוהים בגלל מליחותם. פיטואסטרוגנים אשר מכילים אסטרוגנים מוחלשים אמורים להתנהג בגופנו כאנטי- אסטרוגנים. במילים אחרות, הם מתחרים עם האסטרוגן המיוצר בגופנו על התחברות לחיישני האסטרוגן הקיימים בתאים. במקרים של סרטני שד בעלי רגישות אסטרוגנית זה אמור להוות יתרון, שכן בסה"כ הפיטואסטרוגנים (במידה שמצליחים להתחבר לחיישני האסטרוגן בהצלחת יתר) יורידו את סה"כ רמות האסטרוגן בגוף, וזו הרי המגמה (בטיפול מונע השנות) בסרטנים מסוג זה (ראי טמוקסיפן). אולם יש גם צורך להבדיל בין מצב של מניעה למצב של מחלה. שניים אלה לא בהכרח זהים. בנוסף לכך, המחקרים מצביעים על מימצאים סותרים. אם הסרטן הוא ER-POSITIVE הייתי נוקט זהירות יתר. אם הוא ללא רגישות לאסטרוגן זה בסדר, שוב, לדעתי עדיפה סויה שעברה התססה. פיטואסטרוגנים נימצאים גם במזונות וצמחים אחרים, אשר פחות שנויים במחלוקת מהסויה (הלא מותססת). זרעי פשתן (פיטואסטרוגנים מסוג ליגננים) ותלתן אדום הן רק שתי דוגמאות. לגבי אישה בריאה בגיל המעבר או אחריו, איני רואה סיבה למה לא להשתמש בסויה שעברה התססה. בכלל, כשמדברים על צריכה צריך לדבר גם על כמויות. אין דין 2-1 פעמים בשבוע כדין צריכה יומיומית. מעבר לכך, יש לקחת בחשבון את כלל הפרוטוקול האנטי-סרטני ההוליסטי. לדוגמא: אם יש שימוש נרחב באנזימים פרוטאוליטים או פנקריאטיים, מאוד לא רצוי לשלב סויה, שכן היא מכילה מעכבי פרוטאז וזה קונטרה-אינדיקטיבי לטיפול האנזימטי. אני מייחד לנושא הסויה ופיטואסטרוגנים פרק נרחב בספרי.

27/10/2004 | 22:14 | מאת: עמליה

אני עברתי סרטן השד.מאז הומלץ לי לעבור לחלב סויה ולאכול מאכלים המכילים סויה. כיצד אוכל לדעת מה עשוי מסויה שעברה התססה? עכשיו אני לגמרי מבולבלת

19/11/2004 | 11:39 | מאת: יהל.

דווקא בגלל המקרה של סרטן השד הייתי חושבת פעמיים אם להשתמש במוצרי סויה בכמות מרובה. מוצרי הסויה מכילים אסטרוגנים צמחיים [פיטואסטרוגנים]. לגוף לא אכפת מאיפה באים האסטרוגנים. ודווקא בסרטן השד לא הייתי מציפה את הגוף באסטרוגנים. בגלל אכילת סויה בכמות גבוהה בדרום מזרח אסיה הרבה מהבנות שם מתפתחות מוקדם מהרגיל [בגלל הצפת אסטרוגנים]. יהל אוריין. רפלקסולוגית בכירה

19/11/2004 | 11:48 | מאת: יהל.

דווקא בגלל המקרה של סרטן השד הייתי חושבת פעמיים אם להשתמש במוצרי סויה בכמות מרובה. מוצרי הסויה מכילים אסטרוגנים צמחיים [פיטואסטרוגנים]. לגוף לא אכפת מאיפה באים האסטרוגנים. ודווקא בסרטן השד לא הייתי מציפה את הגוף באסטרוגנים. בגלל אכילת סויה בכמות גבוהה בדרום מזרח אסיה הרבה מהבנות שם מתפתחות מוקדם מהרגיל [בגלל הצפת אסטרוגנים].

09/02/2006 | 13:41 | מאת: גלי

החלמתי ממחלת סרטם השד,נעשו לי בדיקות אונקוגנטיות שהוכיחו שאני לא נשאית של כל גן של הסרטן לצורותיו,שאלתי מכיון שאני צימחונית הרבה שנים, ותפריטית מורכב ברובו ממוצרי סויה שהם התחליפים לבשר (כפי שנאמר לי ומיוצר),האם עלי להמשיך בתזונה זו. אודה לכם על תשובתכם, נ.ב. ממחלת הסרטן החלמתי בשנת 2003 ושוב תודה על תשובתכם ובכל הכבוד גלי מורן

30/04/2006 | 00:16 | מאת: בתי

אני אמורה להתחיל שימוש בכדור טמוקסי 20 האם אכילת מוצרי סויה מתאימה לי. האם אני זקוקה גם לקיו אינזים 10, זרעי פשתה, לאטרול- B 17, לקטוביציליוס אצידופולוס, פטריות שיטקה ואסטרוגולוס, זרעי ענבים, חומצה פולית, מולטי ויטמין, דינול, לציטין, נוטרופונים ומלאטונין. קיבלתי מרשם שבו יש את כל הוטמינים והמנרלים שרשומים לעיל. האם זה מתאים לי. חליתי בסרטן השד ואני אחרי טיפולים כימוטרפיים, ניתוח והקרנות.?

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן