מלטונין ומיילומה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

23/09/2014 | 13:18 | מאת: גרשון

שלום ד"ר ברנר בספרך "תעצרו את הסרטן" שקראתי בהתלהבות רבה אתה מדבר על התכונות המעולות של מלטונין לטיפול בסרטן. עם זאת יש פיסקה אחת בספרך ללא הסבר כלשהו שלפיה אין המלטונין רצוי במיילומה. כיון שאבי חולה מיילומה אודה לך מאד אם תוכל לפרט במקצת לגבי היתרונות והחסרונות של המלטונין במחלה זו. בתודה גרשון

מלטונין משפיע על התאים של מערכת החיסון. מאחר וגידולים המטולוגיים כולל מיאלומה הינם גידולים של תאי מערכת החיסון, יש חשש להשפעה של המלטונין על תאים אלה ולכן לא מומלץ להשתמש במלטונין בגידולים המטולוגיים. ד"ר יוסף ברנר

29/09/2014 | 07:06 | מאת: גרשון

תודה על תשובתך. עם זאת מהקריאה בספרך ובספרות נוספת התרשמתי שאחת מתכונות המלטונין היא חיזוק המערכת החיסונית. האם המצב שונה במיילומה ? בתודה גרשון

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן