מה דעתך על המחקר הזה לגבי הנזקים של נוגדי חמצון?

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

27/05/2014 | 16:24 | מאת: לדוקטור ברנר

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2639929/Think-antioxidants-make-live-longer-Think-We-spend-millions-researchers-say-supplements-make-bodies-age-FASTER.html

בספרות הרפואית מצויים מאות ואלפי מאמרים המוכיחים את היעילות של נוגדי חימצון כחלק מהטיפול והמניעה של סרטן ובמחלות רבות אחרות. לכן גם אם יש מאמרים ספורים הטוענים דברים הפוכים, זה לא מספיק כדי לסתור את מרבית הספרות הרפואית. אין כיום ספק כי הגורם הישיר לתא בריא להפוך לתא סרטני הינו התקפה בלתי פוסקת של רדיקלים חופשיים הנמצאים כיום, במאה ה21 בכמות הרבה יותר גדולה ממה שהיה במאות הקודמות. הגוף מייצר בעצמו נוגדי חימצון פנימיים והטבע מייצר נוגדי חימצון חיצוניים כדי להגן מפני נזקי הרדיקלים החופשיים. לצערנו קצב הנזקים הסביבתיים כיום כל כך גבוה שיכולת הניטרול פחתה ולכן מחלות כמו סרטן, סכרת ומחלות כרוניות אחרות הולכות ונעשות שכיחות יותר. ניתן להתווכח האם שימוש באנטיאוסידנטים חיצוניים הוא יעיל אך זהו ויכוח אחר לגמרי. השמחה בה מתקבל כל מאמר או מחקר המביא ממצאים כנגד תוסף מזון כזו או אחר קשור ראשית לעובדה שנושא תוספי המזון כלל לא נלמד בבתי הספר לרפואה, שתוספי מזון אינם דורשים מרשם רופא ושאין עליהם פטנט ולכן אין להם פרומוטורים כפי שקיימים לכל תרופה או פרוצדורה רפואית המכניסה כסף רב לגוף כלשהו ד"ר יוסף ברנר

30/05/2014 | 11:30 | מאת: הערה קטנה

רק בארה"ב השוק השנתי של תוספי תזונה (בעיקר ויטמינים ונוגדי חימצון אחרים) מגלגל כ 25 מיליארד דולר!

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן