אסטרוציטומה אנאפלסטית דרגה 3

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

05/05/2014 | 06:08 | מאת: עוד יהיה טוב

שלום רב דר כמה שאלות לי אליך: 1. מהי תוחלת החיים לאסטרוציטומה אנאפלסטית דרגה 3? גידול שטוח באונה הימנית הטמפורלית, גדול יחסית ללא אפשרות לנתח, מדובר בבחורה צעירה בת 25, המחלה התגלתה לפני כחצי שנה. כששאלנו את הרופאים תשובתם הייתה שנים. 2. בנוסף האם טיפול בהיפרתרמיה יכול לגרום לריפוי או לפחות לחיים יותר ארוכים משמעותית במצב המתואר? (אנו מעוניינים לקבוע איתך פגישת ייעוץ, ניסינו מס פעמים להתקשר אך אין מענה טלפוני במרכז שלך). 3.. קיבלנו אישור לקנאביס- האם היעילות שלו גבוהה יותר בפרחים או כשמן? תודה רבה על תשובותיך.

אסטרוציטומה דרגה 3 היא למעשה גליובלסטומה, מחלה אגרסיבית וקשה. הטיפול בהיפרתרמיה יכול לבוא בנוסף לניתוח (באם אפשרי) ולהקרנות ויכול להוסיף ולשפר את תוחלת החיים. הטיפול בקנביס הינו בעיקר לסימפטומים של כאבים בחילות וחוסר תאבון. אין לו השפעה מיוחדת על הגידול. אין הבדל בצורת השימוש. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן