בדיקות סקר

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

23/12/2013 | 14:02 | מאת: סימה

שלום רב קראתי כתבה ב"גלובס" מ 22.12.13 ובה כופרים מספר רופאים בכירים (פרופ'קטן,אבירם פישמן) בצורך לבדיקות סקר. שאלתי,האם יש צורך לבצע בדיקת קולונספיה מדי 5 שנים כפי שהמליץ לי רופאי למרות שאין רקע מיוחד המצריך את ביצועה. אני בת 60. בברבה

הנושא בויכוח בקרב הרופאים. ברור שכדאי לעשות בדיקת דם סמוי בצואה ורק אם בדיקה זו חיובית אז לעשות קוונוסקופיה ד"ר יוסף ברנר

24/12/2013 | 00:50 | מאת: שי

האם בדיקת דם סמוי בצואה מדוייקת ב 100%? האם לא יתכן שיימצא גידול שפיר או ממאיר במעי בלי עדות לדם בצואה?

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן