לד"ר ברנר

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

22/05/2013 | 14:28 | מאת: נירית

האם אתה ממליץ לנשאית הגן שאחראי על סרטן השד לכרות את השדיים או להיות במעקב? האם הכריתה באמת מצמצמת מאוד את הסיכון להופעת הסרטן?

נשאיות גן ה BRCA הן ברמות סיכון גבוהות מאד לפתח סרטן שד או סרטן שחלות. הניתוח הכולל כריתת שתי השדים ושתי השחלות, מפחית בצורה משמעותית סיכון זה. נשים הרוצות להימנע מהניתוחים תוך נטילת סיכון מחושב סביר צריכות: 1. מעקב הדוק מאד 2. להשתמש בתוספי מזון הכוללים אנטיאוקסידנטים, תזונה נכונה, פעילות גופנית ופעילויות של גוף-נפש ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן