סרטן בגב

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

20/06/2012 | 11:56 | מאת: מורן

ד"ר יוסף שלום, אמי השתחררה היום מאשפוז לאחר שהובהלה באופן דחוף למיון אחרי שהייתה אצל אורתופד- ראה את צילומי ה- CT שלה. אף אחד במחלקה לא עשה לה בדיקת ביופסיה אלא ניסו לשלול סרטן גרורתי ע"י בדיקות דם,בדיקות ידניות של הרופאים ושאילת שאלות מרובות. כששאלתי את הרופא הפנימאי הוא אמר לי שהביופסיה מאוד מסוכנת בגלל מיקום הגידול (חולייה D7).לבסוף החליטו שזה גידול שפיר ושיחררו אותה למעקב עוד 3 חודשים אצל אורתופד. שאלתי איך ניתן לדעת בוודאות שזה שפיר ולא ממאיר אם לא נלקחה ביופסיה. אני חוששבת שאם נחכה 3 חודשים המצב יחמיר וצריך לפעול מהר. בנוסף גם אם הסרטן שפיר לא צריך לטפל?לנתח? אמי בת 66. אשמח לתשובתך,תודה רבה.

הייתי ממליץ על בדיקת MRI של חוליה D7 ולאחר מכן להתייעץ עם אורטופד-גב לגבי ביופסיה של החוליה. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן