סרטן ועיסוי

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

12/12/2011 | 11:21 | מאת: אורי

שלום רב, ברצוני לדעת עם עיסוי אגרסיבי באיזור שבו יש גידול סרטני יכול לגרום/לעודד פיזור גרורות ? תודה

14/12/2011 | 09:11 | מאת: צביה רן

שלום לך, למיטב ידיעתי עיסוי ממש לא מומלץ במקרים אלה. כל טוב והחלמה, צביה רן מלווה ומעצימה מתמודדים עם סרטן ובני משפחותיהם היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

לא מומלץ על עיסויים אצל חולים עם סרטן פעיל ד"ר יוסף ברנר

28/12/2011 | 16:04 | מאת: ארנסט ברקוביץ-מעסה לימפטי

שלום לכולם והרבה בריאות, למעשה הדעה הרובחת היא שכל טיפול מנואלי אסור בזמן סרטן פעיל, כדי לא לנייד תאי סרטן מאזור לאזור. נכון פרט לעיסוי/ניקוז לימפטי ידני, ולמה?? הניקוז הלימפטי הידני (MLD) הנה שיטת טיפול עדינה אשר מניעה את נוזלי הלימפה התת עוריים. הנוזלים נעים הכל מקרה (כל זמן שאנו חיים). פעולתם אינה מאפשרת תנועה של תאי סרטן ממקום למקום, אלא רק נוזלי לימפה. הטיפול הלימפטי העדין מאפשר ניקוי הגוף מפסולת מצטברת, מרגיעה את מערכת העצבים הסימפתטית ומורידה כאב. שיטת הטיפול בשימוש בבית חולים שערי צדק י-ם בהצלחה רבה. אשמח לתת מידע נוסף לדורש.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן