כורכומין

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

27/09/2005 | 20:52 | מאת: שמחה

האם מותר ליטול כורכומין יחד עם כימותרפיה מסוג קרבופלטין/ציספלטין? תודה

28/09/2005 | 14:36 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום שמחה, קיים מחקר המצביע כי כורכומין מוריד מיעילות של התרופות הכימותרפיות: mechlorethamine, camptothecin, doxorubicin , Cyclophosphamid לגבי ציספלטין, יש מחקר המצביע על סינרגיה בין השניים בסרטן פיברוסרקומה. יש גם מחקרים שמצביעים על יעילות שילוב כורכומין עם תרופות כימותרפיות אחרות. קיים גם מחקר עכשוי, הנערך ע"י מרכז המחקר MD Anderso, בו משתתף בי"ח רמב"ם והמשלב טיפול של גמזר וכורכומין בחולי לבלב בשלבים מתקדמים. בגדול, עד שיש יותר מידע בנושא, אני אישית נוקט זהירות, וממליץ ברוב סוגי הטיפולים הכימותרפיים לא להשתמש בכורכומין במקביל, אלא לחכות עד סיום הטיפולים לפני שמתחילים בשימוש בו. בברכה, גובי www.cure-cancer-naturally.com

28/09/2005 | 22:48 | מאת: שמחה

האם יש תוספי מזון/ ויטמינים או אחר, שאתה ממליץ ליטול יחד עם התרופה הכימותרפית קרבופלטין, ומאיזה הייתה נמנע במיוחד במהלך הטיפולים עם תרופה זו? תודה על תשומת הלב!

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן