אשכוליות מותר?

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

19/10/2004 | 08:57 | מאת: רונית

שלום רב, ראשית מזל טוב ובהצלחה על הפורום החדש. רציתי לשאול, ידיד אמר לי כי לא רצוי לשתות מיץ אשכוליות בזמן שמקבלים כימו. זה נכון? הוא לא בדיוק ידע להסביר לי מדוע. בתודה מראש

19/10/2004 | 10:04 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום רונית, תודה על האיחולים.הידיד שלך צדק. אשכוליות הן פרי מאוד בריא. הן מכילות: פקטין אשלגן, קומרינים וכמובן ויטמין C. אשכוליות אדומות מכילות גם את הקרוטנואיד בעל התכונות האנטי-סרטניות לייקופן. הן בעלות השפעה בסיסית חזקה על הגוף. עם זאת, אשכוליות מכילות גם חומר שנקרא נרינג'נין (naringenin). חומר זה מפריע ומעכב את תהליך פינוי הרעלים מהכבד (DETOX). ולכן בזמן שמקבלים כימותרפיה או לוקחים תרופות באופן קבוע רצוי להימנע מאכילה של אשכוליות וכמובן ממיץ אשכוליות. לאחר תקופת הכימו הן מומלצות בהחלט. מיץ אשכוליות הוא המיץ הכי מזוהה עם "רמיסיות ספונטניות". יש מטפלים הוליסטיים המשתמשים בשיטה המטאבולית להתאמת תזונה. הם טוענים, כי מזון אשר גורם לתגובה בסיסית חזקה בגוף (כולל אשכוליות), לרוב לא מומלץ לאנשים עם מערכת עצבים פארא-סימפטטית/מחמצנים מהירים. הסרטנים המזוהים בד"כ עם מערכת פארא-סימפטטית ו/או עם מטבוליזם של חימצון מהיר הם: לימפומה, מיאלומה,לוקמיה, מלנומה ורוב הסרקומות.

19/10/2004 | 20:12 | מאת: רונית

המון תודה על התשובה הכל כך מפורטת

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן