אירוקריותרפיה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

23/10/2004 | 00:08 | מאת: רויטל

שלום, רציתי לדעת האם מישהו שמע על שיטת אירוקריותפיה - alaskabody. זו שיטת קירור כשאחד המעלות שלה זה זרימת דם יותר טובה, הפחתת בצקות וכדומה. אשמח אם מישהו יגיב על העניין.

רויטל שלום, לצערי אין לי מידע על הטיפול הספציפי הזה, אך... קיימים מחקרים בדקו שיטות שונות להמרצת מחזור הדם, וכן המרצת הפעילות הלימפתית. גם הליכה או כל עבודה שרירים, תמריץ את הפעילות הלימפתית, רק בכך שתדרוש יותר פינוי של פסולת עבודת שריר. העניין בלימפדמה, הינו, שקיים כשל בדרך, שגרם לאיבר להתנפח. בטיפול, אנו עוקפים את איזור הכשל (חסימה ע"י צלקת, הסרת בלוטות לימפה, איזור פיברוטי בגלל הקרנות, וכ"ו), ומשתמשים באיזורים בריאים לשם לקיחת פיקוד על האיבר הפגוע. השאלה הבסיסית הינה, האם הטיפול שאת מתארת מתיימר לעשות את מה שתיארתי למעלה, או שמטרתו הינה המרצת מערכת הלימפה בלבד (כמו שקיימים טיפולים דומים "לניקוי רעלים"). אם זו מטרתו הבלעדית, אני תוהה לגבי ההצלחות לטווח הארוך, בהקשר של לימפדמה כרונית, אך אשמח אם משהו שמע או מכיר , ויכול לפרט קצת, או שמא לתת מקור מחקרי על הטיפול הנ"ל. דורית

25/10/2004 | 23:13 | מאת: סילביה

שלום קראתי מאמר בגרוזלם פוסט " the big chill" מתאריך11/03/04 על alaskabodyשל חברה ישראלית מבני ברק.הענין נראה לי די... מפחיד..(.ולא מצאתי התייחסות לבעיות לימפטיות)

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)