היי א -היי לדורית ורותי וג'יל

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

19/10/2004 | 13:30 | מאת: נאן

תודה א זה חשוב למצוא חברה לצרה כשאני הולכת לעיסוי לימפטי אז אין מגע ביין המטופלות לפעמים מבט עין כאומדן חטוף ל"צרה המשותפת". ולשמוע שזה קורה אחת 10 אחוז ואת עלית בגורל ושלא לכל חולת הסרטן השד זה קורה.... מה שאנ אומרת לאנשים אחרי שהחכמתי לי ולא מסבירה למה ואייך. אני שמה יד על הראש ואומרת זה הלוק החדש שלי ל20 שנה הקרובות וזהו כמו דוגמנית. עוד לא שמעתי שיש קבוצת תמיכה לנשים במצב שלנו ואשמח לשמוע ממנהלי הפורום הזה יותר דברים על הכל. לצערי נחשפתי לפרדי האיום מסבתא שלי שבה בוצעה כריתה רדיקלית באותם שנים בלי שהיה מודעות לשמירה על היד בלי בלוטות הלימפה ויש לה יד אחת בגודל 2 הידים שלי. חוץ מזה תגידו איך משיגים מתלה ליד ללילה? אני ישינה ומתבלבלת בין הידים בבוקר שני הידים רדומות וכואבות לחלוטין..... והלחץ הוא נוראי מתחת לבית השחי. ששם אין חבישה אבל עיקר הלחץ שם?! זה לקום בתוך בריכה שחיה עם מצופים הדוקים וקטנים.... נשאר רק לצעוק למציל שיבוא בריצה.... טוב חוש הומור אף פעם לא מזיק.... נאנוש

שלום נאנוש, את כותבת על הרבה אספקטים של הלימפאדמה - אשתדל להתיחס לפחות לחלק מהם. האם נסית להירדם עם כרית מתחת ליד בלילה? תשכבי על הצד עם היד הלמפטית למעלה ותניחי אותה על כרית - כמו חיבוק. אני לא חושבת שככה תתעוררי בבוקר, כי בני אדם מתנועעים בזמן השינה, אבל אולי זה יתן פתרון חלקי. לגבי הלחץ מתחת לבית השכי, את יכולה לעשות עיסוי עצמי כדי לנקז את האיזור הגדוש אל בית השכי השני ו/או אל המבשעה באותו צד.כמובן שצריך קודם לעסות את קשריות הלימפה באיזורים האלה ולבצע תרגילי נשימה. תבקשי מהפיזיותרפיסטית שלך ללמד אותך את התנועות. מקווה שזה יעזור........ לגבי קבוצה - בתל אביב יש קבוצה שרותי מנחה כמה שנים. כאשר היא תחזור מחו"ל היא תוכל לתת לך יותר פרטים. ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)