לימפאדמה וספורט

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

11/08/2015 | 14:35 | מאת: אלה

היי אני בחורה בת 26, תוהה האם ניתן להשתתף בפעילות ספורטיבית במקרה הזה -קפוארה, האם זה לא עומס גדול מידי על הרגליים? האם זה יכול לגרום להחמרה?

הי אלה אני מציעה לך לנסות. כושר גופני תורם לבריאות וחשוב לחיים. את צריכה לגרוב גרבי לחץ בזמן האימון ולגרוב אותם כרגיל בין האימונים. תתחילי בצורה הדרגתית - 15 דקות בפעם הראשונה, וכל פעם תוסיפי עוד 5 דקות. תמדדי את היקפי הרגליים בכמה מקומות, לדוגמא מעל הקרסול, באמצע השוק, בברך ובאמצע הירך לפני האימון, מיד אחרי ושוב אחרי 24 שעות. תקפידי למדוד באותו מקום כל פעם ותרשמי את ההיקיף. כך תוכלי לדעת אם יש השפעה כל שהיא על הרגליים. תבקשי מהפיזיותרפיסטית שלך לעזור לך לבנות טופס מדידות. חשוב למדוד באותה שעה כל פעם ובאותה תנחה של הרגל.כל עוד שאין שינוי לרע תוכלי להמשיך. אם יש החמרה של הבצקת תפסיקי את האימון ותתיעצי עם הפיזיותרפיסט הלימפטי שלך. בהצלחה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)