שאלה לגביי לימפדמה ראשונית

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

03/07/2014 | 09:47 | מאת: אנונימית

שלום רב, אני סובלת מלימפדמה ראשונית מגיל 14 כיום אני בת 25 וכל השנים הייתי משתמשת בגרב אלסטית, לפעמים כן ולפעמים לא. הרגל הייתה מתנפחת קצת ביום (כף רגל בלבד) ובלילה יורדת לחלוטין. לאחרונה החלה החמרה קלה במצב אבל עדיין הרגל מתנקזת בלילה לחלוטין. האם יש חוץ מעיסוי טיפול כלשהו שיכול לפתור את הבעיה אם היא במצב יחסית טוב עדיין? אני מאוד מפחדת מהרגע שבו אהיה בהריון והמשקל שיעלה יגרום להחמרה שממנה לא אוכל לחזור למצב שיש כיום, שהוא טוב יחסית. מה אפשר לעשות? תודה מראש.

שלום, כל עוד שהרגל שלך לא מחמירה לא הייתי מציעה לך לעשות מהשהו אחר ממה שאת עושה היום. אם המצב מחמיר (הריון יכול להיות סיבה להחמרה) נכון להוסיף חבישות בלילה ולשקול לגרוב גרב משריגה שטוחה לפי מידה אישית במקום גרב אלסטי. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)