כאבים חזקים ביד

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

22/01/2014 | 10:06 | מאת: איריס

לפני כשנה וארבעה חודשים עברתי ניתוח להסרה רחבה של מלנומה והסרת 2 בלוטות זקיף מתחת לבית שחי שמאל. מאז הנני סובלת מכאבים עזים ביד שמאל ובכתף כמו כן, מוגבלות בתנועה ביד ובכתף שמאל (עד כדי קושי לסגור חזיה, להושיט יד למדף גבוה וכו'...) עברתי סדרת טיפולי פיזיוטרפיה על מנת לשפר טווחים, דיקור סיניומאסג'ים וכו'. עשו לי אולטרא סאונד, EMG ועכשיו הפנו אותי גם לבדיקת דופלר. סובלת מכאבים חזקים במיוחד בלילות (מתעוררת מספר פעמים בלילה)ומרגישה תחושת נפיחות ביד. האם יש סיכויי שהנני סובלת מלימפדה ואם כן, מה עליי לעשות?????

איריס שלון, אני מציעה לך לבקש מהרופא הכירורג או האונקולוג להפנות אותך לפיזיותרפיה לימפטית. הטיפול זמין במכון הפיזיותרפיה של הקופה או דרך פיזיותרפיסט לימפטי שעובד עם הקופה כספק. הפיזיותרפיסט יכול לבדוק את היד ולתת תשובה לגבי שאלת הלימפאדמה. כמוכן הפיזיותרפיסט יכול לבדוק האם את סובלת מבעיה שנקראת "מיטר" (axillary web syndrome) ושנפוץ אחרי התערבות כירורגית באזור בית השחי.טיפול פיזיותרפיה לימפטית יעילה בשני המקרים. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)