מיפוי לימפתי-בהרדמה/ אלחוש?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

23/09/2013 | 13:51 | מאת: עינת

יש לי צלקת נרחבת ודי עמוקה שמילדות. הלימפה אינה במיטבה אבל מעבר לבצקת מסויימת ואי נוחות כשאין אוורור-קירור אני שורדת. הבעיה שהופיע כתם אדום בשוק הרגל כשהתחלתי לקחת סטטינים וזה נעלם ברגע שהופסקו (נעשו 2 נסיונות). להפתעתי הכתם חזר באותו מקום אחרי כ-3 חודשים ובצבע חום. חוי מהבדיקה של המיפוי הלימפתי נוראיות (הזרקה לכל אצבע ברגך בנפרד)בהעדר . לדעתי יהיה עלי לעוברה שוב (לאור שינויים) ואשמח לדעת האם ניתן היום אילחוש/ הרדמה ואם יותר לי לשאול-אז באיזה בית חולים זה נהוג?

שלום עינת לימפצינטוגרפיה היא בדיקה שאמנם מראה היכן יש חסימה לימפטית אבל אין לה משמעות רבה לגבי הטיפול בבעיה. האם את מקבלת טיפול לימפטי? מבלי לדעת הרבה פרטים על בעייתך, הייתי חושבת שטיפול לימפטי משולב על ידי פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת עשוי לעזור, בלי לעבור שוב בדיקה. אין לי הרבה מידע על הבדיקה עצמה,ידוע לי באופן כללי שהבדיקה נעשית באיכילוב וביילינסון. שם יוכלו לתת לך מידע. בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)