לימפדמה ראשונית ולייזר

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

25/11/2012 | 18:05 | מאת: לימור

שלום לכולן, אני בת 35, עם לימפדמה ראשונית, קלה יחסית בשתי הרגליים. ברגל אחת מכף רגל ועד האגן וברגל שנייה מכף רגל ועד הברך (שם הופיעה הלימפדמה בגיל מאוחר יותר). בעבר קיבלתי סדרת טיפולים מפיזיותרפיסטית עד להתאמת גרביים אלסטיות אותן אני חובשת עד היום (לא בקביעות רבה). לשאלתי- האם יש בעיה עם טיפולי הסרת שיער בלייזר? אני מתכננת להסיר מבית שחי, מפשעות ושוקיים- אזורים בהם אני יודעת שיש בלוטות. האם יש סיכון כלשהו בכך? תודה רבה ושבוע טוב לכולם!

שלום לימור קראתי באינטרנט מה לייזר עושה, והעתקתי עבורך: "הסרת שיער נעשית על ידי שימוש בקרן אור. מורחים ג'ל על האזור המטופל (כמו באולטרה סאונד), ואז המטפל מעביר את מכשיר הלייזר על האזור. המכשיר יוצר פולסים המתבייתים על חומר המלנין (הפיגמנט שנותן צבע לעור ואשר נמצא בריכוז גבוה בשיערה עצמה). בצורה כזאת מתחמם המלנין שמצוי בשערה, וזו מוליכה את החום עד לשורש שלה. בכך למעשה, גורם האור לנזק לשורש השערה, והיא נושרת." מה שבעצם נעשה הוא חימום של שורש השערה. האיזור עם הלימפאדמה הוא איזור לא תקין מבחינת המערכת החיסונית.חימום באזור שבו מערכת הלימפה לא תקינה עלול לגרום לדלקת אשר לגוף עלול להיות קשה להתמודד עמה. בשורה תחתונה - יש סיכון. בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)